Hozd létre saját egyéni stílusodat testékszerekkel!

Vissza a címlapra
Hozd létre saját egyéni stílusodat testékszerekkel!

Manapság már rengetegféle beszerezhető, ráadásul folyamatosan bővül a testékszereket viselők köre is. Míg korábban inkább a lázadóbb személyiségekhez kapcsolták ezeket a kiegészítőket, addig napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy köldök- vagy fülpiercinget választanak.

Miért olyan népszerűek a testünk különböző pontjain viselt ékszerek? Milyen típusai ismertek, hogyan érdemes dönteni, amikor egy kicsit merészebb külsőt szeretnénk?

A legkedveltebb testékszerek

Elég körülnézni a WEARING.hu testékszereinek széles választékában, és máris láthatjuk, hogy igen sokféle elérhető. Így a visszafogottabbak és a merészebbek is könnyen találnak maguknak megfelelő darabokat. A köldök- és a fülpiercingek igen népszerűek, előbbiek főként a nyári időszakban érvényesülhetnek igazán, amikor előkerülnek a bikinik és a crop topok.

Ez habitus és egyéni stílus kérdése, hiszen egyesek szeretnék megmutatni az egész világnak egyediségüket, míg mások inkább egyéb testtájakon viselnének testékszereket, amelyek részben rejtettek.

Ezek a kiegészítők jóval többek, mint egy szép ékszer, hiszen még erőteljesebben használhatók a saját személyiségünk felfedésére. Kétségtelen, hogy látványosak, de a közhidelemmel ellentétben elérhetők szolidabb darabok is, melyek csak finoman járulnak hozzá az egész összképhez. Ilyenek például a visszafogottabb fül- és orrpiercingek.

Mégis mi alapján válasszunk?

A választás során gondoljuk át, hogy mely testrészünkön viselnénk a legszívesebben, illetve azt is, hogy mi a célunk vele. Amennyiben a figyelemfelkeltőbb, merészebb külső megteremtése, nyugodtan eltérhetünk az aktuális trendektől, ehelyett inkább azt célszerű szem előtt tartani, hogy mi passzolna igazán hozzánk. Mennyire vagyunk hajlandóak elmenni a végletekig? Bevállalnánk egy fültágítót is, ezáltal pedig extrém megjelenést hoznánk létre, vagy inkább egy könnyedebb stílusú, dekoratív fülpiercing mellett döntenénk? Amely bármilyen öltözettel harmonikus, kevésbé kirívó, mégis megmutathatjuk általa egyéniségünket.

Csupán önkifejező eszközként hordanánk vagy esetleg egészségügyi problémák enyhítése céljából? Ott van például a Shenmen piercing, amelyet a speciális akupunktúrás pontba szúrnak annak reményében, hogy enyhít bizonyos fájdalomtípusokon. Tudnunk kell, hogy nincs tudományosan bizonyított alapja a hatékonyságnak, tekintsünk inkább lehetőségként ezekre a csodás, dekoratív darabokra, amelyekkel színesebbé tehetjük külső megjelenésünket.

Válaszd a leginkább hozzád passzolót!

Sokan el sem tudják képzelni, hogy lehetséges kevésbé megbotránkoztató, ugyanakkor igényes módon is viselni testékszereket. Persze az extrém kihívó outfit legjobb eszközei is lehetnek, de épp ezért is olyan kelendőek. Különböző személyiségtípusok eltérő célok mellett is megtalálhatják a számukra legideálisabb piercinget.

Arra biztatunk, hogy dönts saját meglátásod szerint. Légy nyitott egy elképesztő új világra!