Hogyan dobj fel egy karibi hangulatú partit?

Pálmafák, trópusi növények, tengerparti hangulat, virágfüzérek, lampionok és színes papagájok? Igen, egy karibi hangulatú parti helyszíne van készülőben. Az emberek hawaii mintás ingben érkeznek, fejükön szalmakalap vagy virágkoszorú díszeleg.
Felhangzanak a latin-amerikai ritmusok, amelyek hallatán mindenki táncra perdül, még az is, aki nem szeret mások előtt riszálni. Az asztalokon ananász, kókusz, papaya és mangó színesíti a terítéket, de helyet kap a grillezett garnéla, a jerk csirke, a fűszeres rizs és a guacamole is.
Ahhoz pedig, hogy a hangulat is a tetőfokára hágjon, szerezz be a MegaDrink kínálatában elérhető rumok közül egy különleges változatot, a Bumbu Rumot! Ebben a cikkben pedig eláruljuk azt is, hogyan érdemes fogyasztani ezt a fenséges karibi ínyencséget.
Mi az a Bumbu Rum?
A Bumbu Rum teljesen természetes aromákat tartalmaz, egyedi kombinációja a cukornádnak és a fűszereknek. Nincs benne semmilyen mesterséges ízesítő és színezék sem, ami igazán pozitív tulajdonságának bizonyul.
A rum már régóta különleges helyet tölt be a szeszes italok világában, ám a Bumbu Rumban a modern ízlés egyesül a hagyományos technikákkal. Gyökerei egészen a 17. századig nyúlnak vissza, a kalózok és kereskedők izgalmas világába kalauzolnak bennünket.
Különféle gyümölcsökkel és fűszerekkel ízesítették rumjaikat, ezt hívják ma bumbunak. A Bumbu Rum ezt a hagyományt viszi tovább, de korszerű elemekkel ötvözve a kor igényeinek megfelelően. Jellegzetes ízvilágát a vanília, a karamell, a banán, a mangó, a fahéj és a pörkölt tölgy harmonikus kombinációja jeleníti meg. Édes és fűszeres egyszerre, akárcsak a karibi hangulat.
Hogyan készül?
Természetes ízvilágát úgy őrzi meg, hogy különleges erjesztési és lepárlási technikákkal készül, mégpedig a gyártó saját ültetvényeiről származó cukornádból. Ez 8 különböző karibi országot takar. A tökéletes aroma eléréséhez különböző méretű tölgyfahordókban érlelik az erjesztés és lepárlás folyamatát követően.
Hogyan fogyaszd?
Ehhez is adunk néhány ötletet:
- Önmagában vagy jégkockával, hogy tökéletesen megtapasztald a gazdag ízeket.
- Koktélokba keverve.
- Desszertekhez, rumos süteményekhez, vaníliafagylalthoz, hogy mélyítse és gazdagítsa az édes ízeket.
Most pedig mutatunk néhány koktélreceptet!
A klasszikus Piňa Colada helyett készítsd el a Bumbu Coladát! Tegyél egy turmixgépbe jeget, majd 60 ml Bumbu Rumhoz önts 90 ml ananászlevet, 30 ml kókusztejet, és addig turmixold, amíg sima és krémes lesz az állaga. Löttyintsd bele egy hűtött koktélpohárba, mehet rá koktélcseresznye és ananászkarika is!
Frissítő nyári koktélként fogyassz Bumbu Mojitót, hogy még izgalmasabb legyen a parti! Ehhez először tegyél cukrot, lime szeleteket és mentaleveleket egy magas pohárba, majd egy törőfa segítségével törd össze ezeket az összetevőket (a poharat ne)! Dobjál rá jeget, adj hozzá 50 ml Bumbu Rumot, hígítsd fel szódavízzel, és keverd alaposan össze. Lime és mentalevél is kerülhet rá díszítésnek. Most már indulhat a buli? Találkozzunk a pálmafák alatt!