Csütörtökön megnyílik a Richter Safari Park Nagykőrösön

Vissza a címlapra
Csütörtökön megnyílik a Richter Safari Park Nagykőrösön

Mintegy 200 állat, köztük több egzotikus faj, mint például Rotschild-zsiráf, indiai elefánt, zebrák, bivalyok és watusszi marhák lesznek láthatók a Nagykőrös határában fekvő parkban, mely a felnőttek és a gyermekek számára egyaránt különleges élményeket és egzotikus kalandokat kínál 2022. április 14-től.

i0410safari.jpg

A Richter Safari Park Nagykörősnek is fontos turisztikai nevezetessége lesz, így nem véletlen, hogy dr. Czira Szabolcs polgármester - aki egyébként „civilben" állatorvos - azonnal felkarolta az ötletet, és minden támogatást megadott a Richter család számára a megvalósításhoz.

A Richter Safari Park teljes egészében családi vállalkozásnak számít, nem állnak mögöttünk sem bankok, sem pedig más külső befektetők. A 32 hektáros szafari park autóval járható be, a látogatók pedig a letekert ablakon át etethetik is az állatokat, a túra előtt részükre biztosított nyers répával. Az állatok többsége emberek között nőtt fel, ezért barátságosak és nem félnek az embertől. A park egyik elkülönített részére a későbbiekben oroszlánokat és tigriseket is telepítenek, ahová ráccsal biztosított terepjárón mehetnek majd be a vendégek ugyanúgy, mint Afrikában. A terület nagysága azt is lehetővé tette, hogy az állatok méltó elhelyezése mellett a gyerekeknek szánt állatsimogatós mini-zoo, dinó és kalandpark valamint látogatóközpont is kialakításra kerüljön.

Azonban nem csak az állatok látványa, hanem különféle programok is fokozhatják majd az éléményt a parkban. Így például az elefántokkal minden nap tréning bemutatót fognak tartani, és a vendégek a parkban lévő tó partján megtekinthetik az elefántok fürösztését is. A tó közelében felállított klasszikus cirkuszi sátorban pedig naponta kétszer lesz hagyományos cirkuszi bemutató. A tóhoz közel felállítottak egy egzotikus óriáskereket is, amelyről a park egész területe belátható lesz madártávlatból.

(Forrás: origo.hu)

i0410safari02.jpg