Bőrápolás a nyári kánikulában

Vissza a címlapra
Bőrápolás a nyári kánikulában

Az arcbőr ápolására minden egyes nap szükség van, akkor is, ha a nyári kánikulában kevesebb kedvünk van hozzá. Ráadásul a legmelegebb hónapokban a magas hőmérséklet, a napsugárzás, illetve a klóros vagy sós víz is hatással van a bőrre.

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mire van szükség a megfelelő arcápoláshoz, valamint a művelet lépéseiről is szót ejtünk. Továbbá arról is írunk, hogy az arcápolási rutinon kívül, mivel lehet hozzájárulni a bőr megszépüléséhez.

Belülről is támogatni kell a szervezetet, hogy megszépüljön a bőr

Az igazán szép bőr eléréséhez belülről is támogatni kell a szervezetet. Elengedhetetlen az egészséges táplálkozásra való áttérés. Ez azt jelenti, hogy kerülni kell a hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszereket. Továbbá napi szinten kell fogyasztani gyümölcsöt és zöldséget, valamint teljes kiőrlésű gabonát.

Emellett a megfelelő folyadékfogyasztás is fontos. Ezalatt nem cukrozott italokat értünk, hanem tiszta vizet. A szükséges folyadékmennyiség egyénenként eltér, de naponta legalább két liter víz elfogyasztása mindenki számára javasolt. Amennyiben jelentősebb testmozgásra is sor kerül a nap folyamán, ezt a mennyiséget érdemes növelni. Az említetteken kívül a vitaminokra is külön hangsúlyt kell fektetni, érdemes rendszeresen szedni A-, B-, C-, D- és E-vitamint. A dohányzást és az alkoholos italok fogyasztását pedig kerülni kell. Érdemes tehát belülről is támogatni az arcbőrt.

Olyan terméket kell használni, amely természetes összetevőket tartalmaz

Az arcbőr tisztítására reggel és este is sort kell keríteni. Első lépésként frissítő arclemosóval el kell távolítani az arcbőrről a szennyeződéseket és a felesleges zsírt. Hetente két-három alkalommal tisztító arcradírral történő arcradírozásra is sort kell keríteni az arclemosó használatát követően. Erre azért van szükség, mert csak így távolíthatóak el teljesen az elhalt hámsejtek.

Az arcápolási rutin minden egyes lépéséhez olyan terméket kell használni, mely megbízható gyártótól származik, és kizárólag természetes összetevőket tartalmaz. Ilyen arcápoló termékek szerezhetőek be a Manuka.store webáruházából.

A hidratálásról sem szabad megfeledkezni

A reggeli arctisztítást követően legalább 50 faktoros fényvédőt kell felvinni a bőrre, valamint nappali hidratálókrémet. Ezek nemcsak hidratálják az arcbőrt, hanem védenek a súlyos bőrproblémáktól, a leégéstől, és segítenek megelőzni a ráncok kialakulását. Érdemes olyan nappali arckrémet választani, mely tartalmaz kamillát, illetve ligetszépe-, avokádó-, málnamag- és olajbogyóolajat.

Az esti arctisztítást követően pedig éjszakai hidratálókrémmel kell zárni az arcápolást. Az éjszakai arckrémek hatékonyan hidratálják a bőrt, segítségükkel alvás közben újul meg az arcbőr. Érdemes olyan éjszakai krémet választani, mely tartalmaz sárgabarackmag-kivonatot, valamint jojobaolajat és A-vitamint.