Az ellenzéki lakájsajtónak kalapol pénzért a MÚOSZ

Vissza a címlapra
Az ellenzéki lakájsajtónak kalapol pénzért a MÚOSZ

Az ellenzék lakájsajtóját függetlennek nevezve próbál pénzt szerezni a MÚOSZ vezetője a megyékben működő helyi ellenzéki médiáknak. Felsorolásában a jelenlegi kecskeméti városvezetéssel szélsőségesen ellenséges, „minden rossz Kecskeméten" hangnemet megütő Kecsup is szerepel. (Fotó: Hargitai Miklós MÚOSZ-elnök (középen) ellenzéki politikusok társaságában egy kormányellenes tüntetésen 2016 októberében Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke az ellenzéki vezetésű önkormányzatok vezetőinek küldött levelében ellenzéki polgármestereket, képviselőket próbál rávenni arra a Magyar Újságírók Országos Szövetsége nevében, hogy hozzanak létre pénzalapot az úgynevezett „független" hírportálok támogatására. A levél szerint a pénzgyűjtés célja az ellenzéki nyilvánosság létrehozása. E mondata éles ellentétben áll azzal, hogy a levelében máshol független sajtóról beszél. A két kategóriát gyakorlatilag folyamatosan összekeverve mondja függetlennek a Kecsupot is.

Hargitai levele abból a szempontból is érdekes, hogy szervezetük alapszabálya úgy kezdődik, hogy „a MÚOSZ az újságírók demokratikus, pártoktól és állami szervektől független, egyesületi formában működő szakmai, tájékoztató, érdekképviseleti és kulturális társadalmi szervezete. Közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független - pártoknak anyagi támogatást nem nyújt, támogatást tőlük nem fogad el."

A MÚOSZ által függetlennek mondott portálok (közte a kecskeméti ellenzék zsebmédiája):

(Forrás: baon.hu)