Az egyik, ha nem a legfontosabb eszköz horgászathoz: a szék!

Vissza a címlapra
Az egyik, ha nem a legfontosabb eszköz horgászathoz: a szék!

A horgászat világában az egyik legfontosabb a kitartás. Türelem rózsát vagy inkább halat terem. Az is elképzelhető, hogy akár hosszú órákat kell majd egy helyben várakozni. Sőt, szinte biztos, de pont ezért is szeretjük. Kikapcsolódás, természet, nyugalom. Sokat kell ülni, de legalább nem egy irodában. Viszont egy kényelmes székre ugyanúgy szükség lesz.

A Fishinda kínálatában horgász székek és egyéb alapvető felszerelések is kaphatóak.

Türelem és kitartás - a jó horgász legfőbb ismérvei

Nincs is annál jobb, mint amikor az ember kiszabadul a természet csodás világába és teljes nyugalomban azonosul, szinte harmóniába kerül környezetével. De a horgászat lehet épp közösségi élmény is. Így vagy úgy, aki eredményre vágyik, annak meg kell tanulnia kivárni a sorát. Hiszen ez nem egy őrült focimeccs vagy autóverseny, ahol gyorsan lejár az idő.

A jó horgász türelmes és kitartó, élvezi a csendet és azt, amit csinál. E nélkül nehéz is lenne kifogni a halakat. Ismeri és érti a természet, a vízi élővilág működését, gondolkodását. Ahhoz viszont, hogy valaki teljesen el tudjon merülni a szenvedélyében, az is kell, hogy közben a lehető legkényelmesebben helyezkedjen el. Egy kényelmetlen szék ugyanis inkább az ellentétét hozza ki az emberből annak, mint ami a horgászat lényege lenne: bosszankodást, idegeskedést. Így pedig nehéz elkapni a flow-életérzést.

Milyen az ideális horgász szék?

Az ideális horgász szék kényelmes. Ez talán az első és legfontosabb kritérium. De gondolni kell a stabilitás kérdésére is, hiszen sokszor nem a legsimább felületekre kell elhelyezni. A praktikusság szintén alapvető, hiszen a helyszín is változó lehet, így könnyen és gyorsan tudni kell azt szállítani. Egy összehajtható darab tehát ez esetben sokkal előnyösebb, mint mondjuk egy gamer szék (kissé erős példa, de talán érthető, mire szeretnénk kilyukadni).

Nem hátrány, ha a szék vízálló és könnyen tisztítható, karbantartható, sárban és egyéb nehezített terepen is megállja a helyét, szó szerint. Az sem akkora baj, ha szép és esztétikus széket használunk - persze ez nem egy divatbemutató, de az elegencia az mindenhol elegancia. Válasszunk olyan horgász széket, ami strapabíró és hosszú távon is jó szolgálatot tesz, így a kérdést, hogy milyen széket vásároljunk, legfeljebb csak évek múlva kell újra feltenni magunknak. És talán már a választ is tudni fogjuk.

Horgász szék és egyéb alapvető felszerelések

Még az előzőekre visszatérve tegyük hozzá, hogy a jó horgász mindig felkészült. Ez egyben azt is jelenti, hogy magával viszi az alapvető eszközöket, felszereléseket. Idetartozik a horgászbot, a megfelelő csali, az etetőanyagok és így tovább.

Ezeket ma már mind gyorsan és könnyen be lehet szerezni, például a Fishinda széles kínálatából. A horgászok számára pedig a webáruház mellett okostelefonos applikáció is elérhető. Így nemcsak rendelni egyszerű, hanem tájékozódni az aktuális trendekről és termékekről is.