Ápolási útmutató háztartási készülékekhez

Vissza a címlapra
Ápolási útmutató háztartási készülékekhez

Komolyabb háztartási készülékeket nem egy évre választunk. Sok olyan készülék kapható, amely 10-20 évig, vagy még tovább is komfortosan kiszolgál bennünket. Éppen ezért fontos tehát, hogy a különösen értékes, dizájnos gépekhez a megfelelő karbantartási eszközöket használjuk. Ezekről lesz most szó bővebben.

A név kötelez

A Miele márka termékei nagyon kedveltek, legyen szó mosogatógépről, mosó- és szárítógépről, gőzsütőről, porszívóról vagy hűtőről, netán kávéfőzőről. A tapasztalatok alapján mondhatjuk, ezek igen megbízható és sokoldalú készülékek, amelyek a legmodernebb technológiáknak köszönhetően évekig hű társaink lehetnek.

Ápolásukhoz, karbantartásukhoz speciális Miele ápolószerekre van szükség, amelyek szintén megrendelhetők a gyártó oldalán. Nem is szabad más eszközöket használni, ha azt szeretnénk, hogy a dizájnos készülékek megtartsák szépségüket, illetve a speciális funkcióik hosszú távon is maradéktalanul működjenek.

A márka termékei mind magas minőséget képviselnek, és egyedülálló módon könnyítik meg a felhasználók életét. A mosógépek többségében például TwinDos adagolórendszer működik, amelynek segítségével akár a mosószer 30%-a is megtakarítható.

A legújabb gőzsütőik pedig öntisztítóak: HydroClean funkcióval vannak felszerelve. Innentől kezdve ápolásuk gyerekjáték, csupán a megfelelő tisztítószereket kell hozzájuk beszerezni.

Ápolók mosógépekhez

Kezdjük a mosógépekhez szükséges ápoló- és tisztítószerekkel a bemutatást!

A TwinDos adagolórendszer tisztán tartásához a gyártó oldalán megrendelhető a TwinDos Care tisztítószer, amely kb. 5 öblítési művelethez elegendő. Hosszabb leállások, illetve termékcsere esetén kell alkalmazni, célja a lerakódott folyékony mosószer eltávolítása a vezetékek belsejéből. Mosógépekhez, valamint mosó-szárító gépekhez egyaránt javasolt.

A készülék belsejének tisztán tartásához az IntenseClean ajánlott, amely eltávolítja a baktériumokat, zsírokat, és megszünteti a kellemetlen szagokat. Mosogatógépeknél is lehet használni, évente elég 1-3 alkalommal alkalmazni.

A vízkövek eltávolításához a DishCleant javasolják, de aki biztosra akar menni, válasszon vízlágyító tablettát, főleg, ha az otthonában kemény a víz. Ezt mosásonként kell adagolni, és nemcsak megakadályozza a vízkő lerakódását, de a ruhákat is óvja: kevesebb mosószer marad általa a textíliákban.

Ápolószerek a konyhai készülékekhez

A vízlágyítás, vízkőtlenítés a konyhai készülékek esetében is fontos, éppen ezért ajánljuk a híres gyártó termékeihez az általuk kifejlesztett vízkőmentesítő tablettát. Ez kávéfőzőhöz, gőzpárolóhoz, FashionMasterhez, klímavezérlésű sütőhöz egyaránt használható. A termék speciális fejlesztés eredménye, garantáltan nem marad vegyszer a készülékekben tisztítás után.

Mikroszálas kendők, indukciós főzőlapokhoz való tisztítókés, tejvezeték-tisztító kávéfőzőkhöz, nemesacél felületek tisztán tartását szolgáló ápolószer és még sok más hasznos termék kapható a gyártó oldalán.