A Boldogasszony csipkéje lett Magyarország Tortája

Vissza a címlapra
A Boldogasszony csipkéje lett Magyarország Tortája

Idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje viselheti a Magyarország Tortája kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt pedig Gyuris László szegedi cukrászmester nyerte meg, a Kicsi Gesztenye tortával. (Fotó: Bánkuti Béla)

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája" versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. Évről-évre egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri. Magyaros ízvilágú, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek szigorúan csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

A versenyről és a nyertesekről a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete honlapján további részletek olvashatók.

(Forrás: bkmkik.hu)