Tőserdei népzenei- és néptánctábor

Vissza a címlapra

Csík János és a felesége, Csík Jánosné Ferencz Katalin is foglalkozásokat vezettek a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola népzenei tagozata által Lakitelek - Tőserdő üdülőterületén, a Holt-Tisza-ág mellett 2018. július 15-én, vasárnap kezdődött Tőserdei népzenei- és néptánctáborban. (Fotó: Vincze József)

A szervezők a tábort az iskola népzenei és néptánc tagozat tanítványainak, családtagjaiknak, barátaiknak, és a népzenét szerető érdeklődőknek egyaránt ajánlották. A foglalkozások helyszíne a néhány éve épült Lakitelek-Tőserdei Kultúrművek, a szálláshely pedig a Corvinus Közgazdasági Egyetem egykori emeletes üdülője, a jelenlegi Alkotóház volt.

A táborban délelőtt és délután is hegedű, brácsa, bőgő, citera, furulya hangszeres foglalkozásokat tartottak, valamint népi ének, és néptánc tanítás egészítette ki a programot. A foglalkozásvezetők Csík János, Csík Jánosné Ferencz Katalin, Szabó Zoltán, Vadas László, Csüllög Edina és Székely Tibor voltak.

Mindemellett tartottak kézműves foglalkozásokat: agyagozást, gyöngyfűzést, nemezelést, selyemfestést. Íjászkodtak, sakkoztak, strandoltak, csónakáztak a Holt-Tiszán, kerékpártúrán és erdei túrán vettek részt. Esténként pedig önálló szabad muzsikálás, táncház, néprajzi előadások, vetélkedők, hangszerbemutató és filmvetítés színesítette a programot.

Vincze József fotói csütörtökön este, a Tőserdei Pálinkaházban rendezett búcsúesten készültek.