Takács Jolán Anna tavaszköszöntő kiállítása a kórházi Lift Galériában

Vissza a címlapra
Takács Jolán Anna tavaszköszöntő kiállítása a kórházi Lift Galériában

Takács Jolán Anna, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Központi Radiológiai Osztályának röntgenasszisztens munkatársának immár második tárlata látható május végéig a kecskeméti kórházban. Jolika súlyos betegségből való felgyógyulását egy termékeny alkotói időszak követte, ezen kincsei - tűzzománc képek és festmények - meg is vásárolhatóak.

Takács Jolán Anna 1982 óta dolgozik a kecskeméti megyei kórházban, mint röntgenasszisztens. A képzőművészet szeretete gyermekkorára tekint vissza.

A rajzolás és a festészet iránti vonzalma gyermekkorától végigkísérte, de felnőttként kezdte el magát képezni ezen területen, leginkább a szülei halálát követően.

Tíz évig tanult a Bruncsák András vezette Képzőművészeti Szabadiskola rajz-festő osztályában. Elsősorban akvarell és pasztell technikával festett (realista stílusban), emellett 26 éve foglalkozik aktívan tűzzománc művészettel. Sok témát merít ezen a területen a Bibliából, monda- és regevilágból.

Régebben készített akvarell és pasztell technikával portrékat is. A tűzzománc díszítőművészet, ebben szabadon szárnyalhat fantáziája. Különböző technikákat is kipróbált már, de a karcolt-festett technika áll hozzá legközelebb. Mindig is érezte, hogy a képzőművészet terén még van feladata, a munkája mellett ez igazi feltöltődést jelent számára.

Galéria (10 kép)

Összes kép letöltése