Színházi élményt kaptak ajándékba a gyerekek

Vissza a címlapra

Immár hagyománnyá vált a kecskeméti színházban, hogy évadonként két alkalommal a Kecskemét környéki településeken nehéz körülmények között élő gyerekeket Cseke Péter direktor a színházba invitálja.

Így volt ez november 11-én, vasárnap délelőtt is, amikor olyan fiatalok töltötték meg a kecskeméti Katona József Színház nézőterét, akiknek a kezdeményezés nélkül talán esélyük sem lenne arra, hogy eljussanak a teátrum gyönyörű épületébe, s előadást nézhessenek. A Jancsi és Julis előadása után meglepetés várta a gyerekeket: a produkció szereplői édességgel kínálták őket.

A rendezvény idén a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. támogatásával valósult meg.

Ezúttal 14 településről (Ágasegyháza, Bugac, Fülöpháza, Helvécia, Kerekegyháza, Kunbaracs, Ladánybene, Lakitelek, Lajosmizse, Orgovány, Tiszaug, Fülöpjakab, Kiskunfélegyháza és környéke, valamint a kecskeméti Damjanich Iskola) mintegy 400 hátrányos helyzetű, tanyákon, mély szegénységben élő, roma gyermek érkezett a színházba. A hagyományoknak megfelelően az évad második felében a színházba várják a fiatalokat, akik akkor a Túl az Óperencián című mesejátékot láthatják.