Sikert aratott a szekszárdi Magyarországi Német Színház Kecskeméten

Vissza a címlapra

Jelentős közönségérdeklődés kísérte az első német nyelvű előadást a kecskeméti Kelemen László Kamaraszínházban. A szekszárdi társulat előadásában az „Ausser Kontrolle" azaz a „Miniszter félrelép" című közkedvelt darabot tekintették meg a kecskeméti és környékbeli diákok, valamint felnőttek.

A Hírös Város Turisztikai központ kérte fel az immáron 30 éve működő Deutsche Bühne Ungarn színtársulatát, hogy látogassanak el városunkba. A színtársulat Magyarország egyetlen professzionális német nyelvű színháza, melynek elsődleges feladatai közé tartozik a német nyelv ápolása és közvetítése, valamint a kulturális értékeinek megőrzése. A színház a német kisebbség és a magyar lakosság közötti párbeszéd nyílt fórumaként működik, ennek apropójaként gondolták a szervezők, hogy meglepik a Kecskeméten élő német embereket és a német nyelv iránt elhivatott magyar lakosságot. A társulat a németül nem tudó közönség számára is elérhetővé teszi a színházi élményt magyar szöveg vetítésének köszönhetően.

A közel 200 fős kamaraszínház jegyeit decemberben a meghirdetést követően gyorsan elkapkodták az érdeklődők.

A társulat következő fellépésére 2019. március 19-én kerül sor. Akkor a „Der Vorname", azaz a „Hogyan Nevezzelek?" című francia humorral fűszerezett könnyed esti vígjátékot adják majd elő. Az előadásra korlátozott mennyiségben még kaphatók jegyek.