Őszi alkotótábor Izsákon

Vissza a címlapra

Októberben immár kilencedik alkalommal rendezték meg az Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábort. A tábor bázisa idén is a Vino Étterem és Panzió volt, ahol az érdeklődők bepillantást nyerhettek a műalkotások születésébe és a tábor életébe is.

Idén tizenegy alkotó érkezett az ország különböző részeiről és határainkon túlról Izsákra. Blazán Vladimir, Biri Ildikó, Boros Andrea, Gróf Zoltán, Harsányi Zsuzsanna, Kalas András, Mráz János, Moldován Zsolt, Pósa Ede, Tarcsay Béla, Vincze László, akik a házigazda Ziegler Németh Ferenccel kiegészülve töltöttek együtt egy munkában gazdag hetet a sárfehér hazájában.

- Alkotói közösségünk összetétele évente változó, de van, aki a kezdetektől közöttünk van - mondta a wojtyla.hu-nak a tábor megálmodója és vezetője, Ziegler Németh Ferenc. - Realista szemléletű művészeket hívunk, a szponzoraink miatt, akik a támogatásukért képeket kapnak. Legnagyobb támogatónk a helyi önkormányzat. De a Vino Étterem és Panzió vezetője, Prikkel László is nagy áldozatot vállal értünk minden ősszel, a művészek elszállásolásával, étkeztetésével, és persze azzal, hogy kávézójának nagy részét birtokba vehetik az ecsetforgatók. Jövőre lesz tízéves az izsáki alkotótábor, és erre a jubileumra tervezünk megjelentetni egy színes kiadványt is, ami összefoglalja majd az egy évtized tapasztalatait.

Az alkotótábor záró kiállítása október 31-ig tekinthető meg az Izsáki Művelődési Házban.