Online lesz idén a kalocsai Kék Madár Fesztivál

Vissza a címlapra

Nem marad el, csak a koronavírus-járvány miatt virtuális térbe kerül, online lesz követhető a kalocsai, idén XXVIII. Kék Madár Fesztivál. A 2020. június 5-én, 20 órától hatalmas sztárparádéval Lakatos György kalocsai származású fagottművész, fesztiváligazgató, a város díszpolgára budaörsi otthonából, a Hokedli Stúdió élő közvetítésével élvezhető online koncerten 22 ismert előadóművész lép fel. Köztük olyan nagy nevek, mint Bródy János, Presser Gábor, Sztevanovity Zorán, Rost Andrea, valamint a házigazda Lakatos György és fia, Lakatos Ágoston.

A szervezők szerint ilyen impozáns művészgárdával talán még sohasem jelentkezett a Kék Madár Fesztivál, amelynek célja továbbra is változatlan, a beteg gyermekek és családjaik megsegítése.

Az adományokat az est folyamán várják, de már azt megelőzően is elküldhető a

11996231-06103369-10000001

IBAN HU46 1199 6231 0610 3369 1000 0001

SWIFT KÓD: GIBAHUHB - bankszámlára.

Közben május 25-től útjára indult a Kék Madár gömb a városban, amelybe minden nap más-más helyszínen helyezhető el a készpénz adomány.

A korábbi évekhez hasonlóan a programok közt lesz komolyzenei és könnyűzenei csemege, ezúttal pedig a színházi élet képviselői sem hiányoznak majd.

Idén sajnos nem hallgatható élőben a sztárok előadása, de a Kék Madár Fesztivál Facebook-oldalán, honlapján, sőt a Papageno internetes zenei folyóirat felületén is követni lehet ezeket.

A közel két órás előadás alkalmával látható, hallható lesz a Bikini együttes, Bródy János, Dés László, a Gőz-Kurtág-Lukács Trió, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos, Kocsis Krisztián, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás, Malek Miklós, Máté Gábor, Nagy Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Mácsay Pál és az Örkény Színház - tagjai közt a kalocsai Kákonyi Árpáddal -, Perényi Miklós, Presser Gábor, Rost Andrea, Snétberger Ferenc, Tenki Réka és Csányi Sándor, Sztevanovity Zorán, Wolf Péter és Balogh József, Várjon Dénes, valamint a házigazda Lakatos György és fia, Lakatos Ágoton.

A sztárok közül többen kifejezetten erre az alkalomra készített, vadonatúj szerzeménnyel jelentkeznek.