Népi játék-, és gyermektánc találkozó Hetényegyházán

Vissza a címlapra

Kecskeméti óvodák néptánccsoportjai léptek fel pénteken a Pajtás Utcai Óvoda által szervezett Népi játék és gyermektánc találkozón. Hetényegyházán a Kálmán Lajos óvodához tartozó Pajtás Utcai Óvoda minden évben megrendezi a találkozót, mely idén is nagy sikert aratott.

- Hagyományos rendezvényünk 2000-ben indult, és kezdettől az a célunk hogy a hagyományokat, néptáncokat, népi játékokat felelevenítsük, népszerűsítsük, illetve megőrizzük - mondta a megnyitón Dakó Csilla, a Kálmán Lajos Óvoda intézmény-vezetőhelyettese.

A mostani találkozón nyolc óvoda mintegy száz kis néptáncosa lépett fel. Dakó Csilla szerint mindenki nyertes, hiszen a lényeg az volt, hogy megmutathassák magukat a csoportok. A néptánc fesztiválon jelen volt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Molnár Pál, a városrész önkormányzati képviselője is.

A találkozón a résztvevő gyermekintézmények vezetőit külön-külön is köszöntötte Kőváriné Kis Katalin intézményvezető és Dakó Csilla:

- A természet lábakat ad nekünk, a művészet pedig megtanít használni. Ez a gondolat a mai találkozónk mottója. Jó látni, hogy ilyen sok kisgyerek szereti a néptáncot - mondta bevezetőjében Dakó Csilla. Dr. Salacz László országgyűlési képviselő pedig a magyar kultúra és azon belül is a néptánc hagyományápolásának fontosságáról beszélt.

A köszöntőket követően Molnár Máté, az óvoda néptánctanára és párja, Márkli Zsuzsanna táncoltak, majd a gyermekcsoportok léptek fel. A találkozót össztánccal zárták.