Megnyílt Harsányi Zsuzsanna fotóinak kiállítása és megtörtént a fotó-adatbank átadása is

Vissza a címlapra
Megnyílt Harsányi Zsuzsanna fotóinak kiállítása és megtörtént a fotó-adatbank átadása is

Harsányi Zsuzsanna festőművész által készített és Kecskemét számára felajánlott fotó adatbank átadását, valamint a város legszebb kilincseit bemutató fotókból válogatott tárlatának megnyitóját tartották meg 2022. november 8-án, kedden 17 órakor a Bács-Kiskun Megyei Iparkamara székházában. (Fotók: Kovács Réka)

Harsányi Zsuzsanna festőművész a koronavírus-világjárvány idején fényképezőgépével örökítette meg Kecskeméten a régi épületek nyílászáróit (kapuk, ajtók, ablakok, vasalatok), külön választva a műemléki, helyi védettségű és egyéb épületeket. Összesen 3500 fotó készült, valamennyi az utca megjelölésével, házszámmal és dátummal ellátva. Ezt az adatbankot a művésznő Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának rendelkezésére bocsátotta, melyhez 2022. november 8-tól bárki hozzáférhet a város térinformatikai rendszerén keresztül. Valamint az alkotó által készített fotó-adatbankot, mintegy "időkapszulát" Harsányi Zsuzsanna a Kecskeméti Katona József Múzeum részére is átadta.

A több száz, szemet gyönyörködtető, változatos iparos remekből 36 fotót és 3 képzőművészeti alkotást mutat be legújabb kiállításán a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A kiállítást 2022. november 8-án, kedden délután Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg.

A kiállítás 2022. november 29-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Harsányi Zsuzsanna fotóinak kiállítása és fotó-adatbank átadása az iparkamarában

Galéria (38 kép)

Összes kép letöltése