Megnyílt Csomák Lászlóné Cserzsi kiállítása az iparkamara székházában

Vissza a címlapra
Megnyílt Csomák Lászlóné Cserzsi kiállítása az iparkamara székházában

Csomák Lászlóné Cserzsi "A pillanat varázsa" című kiállításának megnyitóját tartották 2022. november 30-án, szerdán 17 órakor a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. (Fotók: Vincze József)

A kiállítást Ziegler Németh Ferenc festőművész nyitotta meg.

A tárlat 2023. január 15-ig munkaidőben, hétfőtől péntekig 9-16 óra között megtekinthető.

Csomák Lászlóné Cserzsi egy internetes oldalon 2015-ben találkozott, a hazánkban akkor még alig ismert technikával, a paverpol textilszobrászattal. Az alapokat egy budapesti stúdióban sajátította el, majd sok gyakorlással, kísérletezéssel elindult a saját útján és kialakította egyéni stílusát. Ennek egyik jellemzője a kifinomult térlátás, az egyedi színvilág használata, valamint a művészi fokra fejlesztett laza aprólékosság. Mindez soha nem állt tőle távol, mivel fogtechnikusként egyedi, precíz munkát végez.

A paverpol rengeteg lehetőséget ad az alkotásban. Lehet készíteni kül- és beltéri szobrokat, domborműveket, képeket, ajándéktárgyakat, dekorációs elemeket. Kalandozásra is lehetőséget teremt a színek, formák, mozdulatok világában. Cserzsi a szobrokat márvány vagy fém alapra szerkeszti drótváz használatával, majd réteges építéssel készíti el a végleges formát. Sok selymet, természetes, illetve részben újra hasznosítható anyagokat használ. Kiállításokon és rendezvényeken szívesen ismerteti meg az érdeklődőkkel ezt a technikát. Rendszeresen részt vesz továbbképzéseken és alkotótáborokban, ahol megismerkedik az új anyagok és technikák használatával. Cserzsi rendszeres kiállítónak számít Magyarországon, de már külföldön is bemutatták a műveit. Gyakran vendégeskedik a közszolgálati és kereskedelmi tévék csatornáinak magazinműsoraiban. A mind szakmai körökben, mind a művészetet kedvelők között jól ismert művésznő több rangos helyezést, elismerést kapott. 2018-ban megkapta a Ver-Deco iparművészeti díjat és a Magyar Kézművességért Alapítvány különdíját, a szombathelyi ALFA-TALENT Egyesület Ave Savaria alkotói pályázatán első és második helyezést érdemelt ki.

A képzőművészet minden ága, így a festészet is vonzotta, és két évvel ezelőtt Ziegler Németh Ferenc festőművész mentorálásával kezdte el a pasztell festészetet. Újabb kihívást jelent számára az akvarell technika.
Cserzsi olyan eseményeket, mozzanatokat, jeleneteket örökít meg, mint a hagyományok, emberi kapcsolatrendszerek, családi ünnepek. Ábrázolásmódjával olyan emberi tulajdonságokat, érzelmi kötelékeket fejez ki és örökít meg, mint a szegénység, összetartozás, vidámság, szeretet.

Művészetét három szóval lehet jellemezni: természetközelség, lelkiség, nőiesség, ami a témaválasztásban mutatkozik meg.

Színvilága, színhasználata személyiségét tükrözi, szereti és gyakran alkalmazza az erős, harsány színeket, melyeket különös érzékkel és technikával lágyít, szelídít, elvarázsol egy romantikus pasztell mesevilágba.

Galéria (37 kép)

Összes kép letöltése