Meghosszabbították a Nemzetközi Szimpózium Kiállítását a Kápolna Galériában

Vissza a címlapra
Meghosszabbították a Nemzetközi Szimpózium Kiállítását a Kápolna Galériában

A Nemzetközi Kerámia Stúdió, a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány és a Néprajzi Múzeum továbbra is várja Önt a Nemzetközi Kerámiaművészeti Szimpózium kiállítására, mely 2023. december 1-ig látogatható.

A meghosszabbított kiállításon a művészek a Stúdióban eltöltött, négyhetes alkotófolyamata során létrehozott műveiből nyílt tárlat tekinthető meg.

Az idei szimpózium a budapesti Néprajzi Múzeum közreműködésével és támogatásával valósult meg, ezért a meghívott művészeket a szervezők arra invitálták, hogy a szimpózium alatt készülő munkáikhoz a Néprajzi Múzeum kerámiagyűjteményéből merítsenek inspirációt és valamilyen formában reflektáljanak arra kortárs alkotásaikkal.

A szimpózium témája: „GYÖKEREK", mely szabadon és tágan értelmezhető volt a művészek számára. A szimpózium szó egy meghatározott témáról szóló, szűkebb körű tanácskozást jelent, mai értelmezése Platón Szümposzion című dialógusából ered, amelyben a lakoma résztvevői filozofikus eszmecserét folytatnak. A szimpóziumon készült alkotások a Kápolna Galéria tárlata mellett a Néprajzi Múzeumban is kiállításra kerülnek majd.