Márciusban SZÍN-TÁR: Színművészeti Egyetemek Találkozója a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Vissza a címlapra
Márciusban SZÍN-TÁR: Színművészeti Egyetemek Találkozója a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Március végén ismét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ad otthont a SZÍN-TÁR fesztiválnak, ahol izgalmas vizsgaprodukciókat tekinthetnek meg a nézők a feltörekvő színművészek előadásában.

A műfaji sokszínűségnek köszönhetően minden néző számára garantált, hogy talál kedvére való produkciót a fesztivál repertoárjában. Olyan neves rendezők munkáit látjuk majd a Kelemen László Kamaraszínház és a Ruszt József Stúdiószínház színpadán, mint Zsótér Sándor, Mohácsi János vagy Vidnyánszky Attila. Jól ismert klasszikusokkal - Kosztolányi Dezső Édes Annája, Szép Ernő Tűzoltója, Petőfi Sándor János vitéze, Beaumarchais Figaro házassága című darabja - éppúgy találkozhatunk a műsorban, mint ígéretes kortárs darabokkal: Tasnádi István Titanic vízirevüjével, a Pintér Béla-Darvas Benedek szerzőpáros Parasztoperájával, Székely Csaba Bányavirágával, Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker?, valamint Pintér Béla Szutyok című darabjával. Ezen felül varázslatos utazást tehetnek a nézők az orosz románcok, a berlini kabaré, a francia sanzonok és a pesti kuplék világába a Nagy dalkultúrák című produkció keretében.

A fesztiválra visszatérő intézmények - a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Pesti Magyar Színiakadémia, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, a Kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem, az Újvidéki Művészeti Akadémia és a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézet - mellett idén új résztvevő színesíti a programot: a Pozsonyi Színművészeti Egyetem, akik a The Art művészeti ügynökséggel közös produkciójukkal érkeznek Kecskemétre.

Idén is szakmai zsűri választja ki a fesztiválnyertes előadást. A zsűri tagjai: Tóth Kata, a Kecskeméti Nemzeti Színház dramaturgja, a fesztivál szakmai vezetője, Märcz Fruzsina, a Kecskeméti Nemzeti Színház színművésze, Galambos Attila, a Kecskeméti Nemzeti Színház irodalmi vezetője, valamint Szabó Attila színháztörténész, tanár, az OSZMI munkatársa.

Kísérőprogramokban is bővelkedik az egyhetes fesztivál: minden nap szakmai beszélgetéssel zárul majd Tóth Kata vezetésével, illetve két workshopot is szerveznek a rendezvényen résztvevő hallgatóknak: Főző Brigitta mentálhigiénés segítő szakember arra tanítja a leendő színművészeket, hogyan tudnak kiállni magukért, míg Tóth Kata, a fesztivál szakmai vezetője dráma- és színházpedagógiai workshoppal várja őket, hogy új nézőpontokat szolgáltasson hivatásukhoz.

Jegyek már kaphatók a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház jegypénztáraiban. Az alap helyáras előadásokra 1200 Ft, a kiemelt helyáras előadásokra 1500 Ft a belépő, míg a János vitéz junior a Déryné Programnak köszönhetően kedvezményes, 200 forintos belépővel látogatható.

A 14. SZÍN-TÁR támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, FesztiválPortál

Galéria (10 kép)

Összes kép letöltése