Kultúrában utaztunk: Kodály és Bartók nyomában határok nélkül

Vissza a címlapra
Kultúrában utaztunk: Kodály és Bartók nyomában határok nélkül

A kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. és a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Kultúrában utazunk - folKulture elnevezésű, HUSRB/1903/33/0011 azonosító számú közös projektet valósított meg.

i1118kep.jpg

A projekt nagy hangsúlyt fektetett Bartók Béla és Kodály Zoltán kutatómunkájának bemutatására a mai népzenei és néptánc programok által. A rendezvénysorozat során Szabadka és Kecskemét polgárai ismerkedhettek egymás zenéjével, táncával - ezáltal kultúrájával - megalapozva és továbbörökítve a kölcsönös megértést és tiszteletet.

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Róna Táncegyüttese és a Kecskemét Táncegyüttes táncosai szakmai nap, műhelymunka, táncház és többnapos bentlakásos tábor keretében készültek a közös műsorukra. A Visszatekintés - Kodály és Bartók nyomában című koprodukciós, táncos-zenés bemutató előadás bemutatására Kecskeméten, a Hírös Agórában került sor.

Szerb népzene órák keretében hat iskolában és a Hírös Agórában kecskeméti diákok ismerkedhettek a szerb kultúrával, hagyományokkal, szerb népzenével, néptánccal és a hagyományos népviselettel.

A kecskeméti gyermekek kreatív, játékos, illetve kézműves foglalkozásokon vehettek részt szakképzett animátorok irányítása mellett a Játéktár és a szabadkai Aranykapu Játszóház közreműködésével. Mesemondók és népzenei együttes fellépése színesítette a programot.

A projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A projekt tartalmáért teljes mértékben a Hírös Agóra Nonprofit Kft. vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Kapcsolat:

Projekt címe: Kultúrában utazunk - folKulture

Kapcsolattartó: Barta Dóra ügyvezető igazgató

Szervezet neve: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.

Telefonszám: 76/503-880

E-mail cím: [email protected]