KultUp – Belenősz a kultúrába! Minőségi színházi élményt kaptak szerdán a Refisek

Vissza a címlapra
KultUp – Belenősz a kultúrába! Minőségi színházi élményt kaptak szerdán a Refisek

Hiánypótló kezdeményezéssel jelentkezett idén a Déryné-program, ugyanis többéves előkészítést követően februárban elindították a KultUp - Belenősz a kultúrába! című, a 14-18 éves korosztály számára készült élményprogramot. A program szervezői 2023. szeptember 13-án, szerdán egy egész tanítási napot töltöttek el a Kecskeméti Református Gimnáziumban, ahol foglalkozásokat tartottak. (Fotó: Papp Attila / Pappmédia Fotó & Videó)

A KultUp - Belenősz a kultúrába program ugyanis voltaképpen egy országos színházi roadshow: tematikus előadások és műhelymunka a Déryné Program szervezésében. Amellyel eddig ötven alkotóval és szervezettel együttműködve, ötven témanap alatt közel ezernyolcszáz programelem megvalósításával, több mint 15 ezer diákot értek el.

Színházi élmény, közösségteremtő, készségfejlesztő foglalkozások. A Kecskeméti Református Gimnáziumban szervezett témanap egy tematikus és kötetlen tanítási napot átfogó esemény volt. Amely magában foglalta a minőségi színházélményt, középiskolai körülmények között. A témanapon résztvevő diákok nem csak a színházi kultúrához kerülhettek közelebb, hanem közös élményeken keresztül iskolatársaikhoz is, így alkotva erősebb közösséget a mindennapokban.

„Foglalkozásaink segítségével a társadalmi szerepvállalás szempontjából fontos karakterek, történetek, jellemfejlődések és életpályamodellek bemutatásával, strukturált értékekre épülő szemléletet adunk át a fiatalok számára - hangzott el a Refiben. - Olyan élményeket szeretnénk nyújtani, amin keresztül az osztályközösségek együttműködése, kommunikációs készsége, kreatív alkotói motivációja és társadalmi felelősségvállalása fejlődik."

A kecskeméti témanap alkalmával, a programokon résztvevő diákok a színházművészet alkotó folyamataival, komplex színházi nevelési előadásokkal, rendhagyó irodalomórákkal és közösségi vetélkedőkkel találkoztak. A programelemeibe pedig a diákoknak nem csupán passzív szemlélőként, hanem aktív résztvevőként is lehetőségük volt becsatlakozni.

A KultUP csapat! a tanítási nap során tantermi színházba, szünetszínházba, rendhagyó órákra várta a gimnázium diákjait. Ahol volt többek között drámafoglalkozás, előadás, csapatépítő tréning, irodalmi show, közösségi vetélkedő, és mozgás tréning.

Galéria (32 kép)

Összes kép letöltése