Kiállítási felhívás - Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

Vissza a címlapra
Kiállítási felhívás - Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

A Kecskeméti Katona József Múzeum XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé - Prófécia címmel országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítást rendez 2024. március 9. - 2024. június 22. között a kecskeméti Cifrapalota földszinti termeiben.

Az eddig megrendezett tizenegy tárlat során, 2002 és 2022 között, összesen 1451 (átlagosan 132) alkotást sikerült kiállítanunk a mindenkori zsűri után. A számok alapján tehát egyértelmű, hogy a biennálé jelentős űrt tölt/töltött be a magyarországi kiállítási palettán, s az évek során az egyik legnagyobb országos sorozattá nőtte ki magát. Ráadásul a hozzá kapcsolódó módszeres gyűjtői tevékenység eredményeként létrejött - a nem egyházi fenntartású magyarországi múzeumokban ma még egyedülállónak tekinthető - a keresztény témakört előtérbe helyező, immár jóval több mint félezer alkotást számláló, speciális gyűjteményi egység is.

A biennálé részletes felhívása az aktuális tematikával, a művek beadásának helyével, idejével, továbbá a letölthető átvételi elismervénnyel, a Kecskeméti Katona József Múzeum honlapján (a cifrapalota menüponton belül található) lehet megtekinteni: https://kkjm.hu/biennale