Kecskeméti fiatalok találkoztak a világhírű Plácido Domingo operaénekessel

Vissza a címlapra
Kecskeméti fiatalok találkoztak a világhírű Plácido Domingo operaénekessel

A VIRTUÓZOK csapata és a MET Magyarország jóvoltából a kecskeméti Kuna Lajos és tehetséges tanítványai, zenészei meghívást kaptak a Virtuózok nagyszabású rendezvényére - 2023. március negyedikére - a MVM DOME hatalmas arénájában megrendezett hangversenyre, ahol a legutóbbi évad fantasztikus tehetségei, győztesei léptek fel és Plácido Domingo volt a sztárvendég. (Foto: Hegedűs Bence)

Nagy elismertsége van a VIRTUÓZOK zenei vetélkedőben Kecskemétnek, hiszen számos helyi tehetség jutott be a műsorba; Kuna Lajos tanár úr tanítványa Beke Márk (harsonás) megnyerte a Virtuózok 2018-as évadját. Majd 2022- ben Csuvár Anna - fuvola, (tanárai Vincze Tünde és Berényi Bea) valamint Somogyi Levente - szaxofon (tanárai Molnár Pál és Palotásné Tóth Eszter) képviselték a kecskeméti zenészeket. Az immáron nemzetközi versenyben Somogyi Levente bejutott a döntőbe is.

Mindhárman a Kuna Lajos által vezetett Kecskeméti Városi Fúvószenekarban nevelkedtek: motivációjukat, elhivatottságukat is meghatározták az itt eltöltött évek. Beke Márk jelenleg Amszterdamban, Somogyi Levente Debrecenben, Csuvár Anna pedig Kecskeméten tanul. Anna még jelenleg is rendszeresen játszik a kecskeméti zenekarban.

A VIRTUÓZOK csapata és a MET Magyarország jóvoltából Kuna Lajos és tehetséges tanítványai, zenészei meghívást kaptak a Virtuózok nagyszabású rendezvényére - 2023. március negyedikére - a MVM DOME hatalmas arénájában megrendezett hangversenyre, ahol a legutóbbi évad fantasztikus tehetségei, győztesei léptek fel és Plácido Domingo volt a sztárvendég. A koncert hatalmas élmény volt mindannyijuk számára, de Kuna Lajos már fiatalkora óta csodálattal követi Domingo pályafutását.

Az már szinte a csodával határos, hogy lehetőség adódott egy személyes találkozásra is, ahol a kecskeméti fiatalokat és tanárukat fogadta a világhírű énekes. Mindenkivel kezet fogott és a fúvószenekar trombitásának, Barna Beatrixnek - aki a Szegedi Zeneművészeti Egyetem énekszakos hallgatója - sok sikert kívánt az énekesi pályáján.

Galéria (18 kép)

Összes kép letöltése