Elmaradt az Újvilág Passió előadása szombaton este

Vissza a címlapra

A rossz idő miatt elmaradt a kecskeméti Arborétumban a szombat estére tervezett előadás. Mire ugyanis elhelyezkedett a helyén a közönség, egyre jobban kezdett esni, majd megjelent Cseke Péter, a színház igazgatója és bejelentette, hogy elhalasztják a produkciót.

A kecskeméti Újvilág Passiót immár hetedik éve adja elő Medárdkor a társulat, eddig azonban szerencséjük volt. Minden előadást meg tudtak tartani, kedvező volt az időjárás. Most azonban nem így történt. Amiről így számolt be egy néző:

- Sajnos az Arborétumban elmaradt az Újvilág Passió előadása június 09-én. Egyre jobban kezdett esni az eső mire elhelyezkedett a közönség, majd az igazgató úr bejelentette a szomorú hírt. Csalódottan távoztunk! Ami a pech, hogy úgy 15-20 perc múlva csöndes, fülledt nyári este lett. Igaz minden nedves, nyirkos maradt a két napos zivataráradattól.

Egy másik néző azt nehezményezte, hogy csak közvetlenül az előadás kezdete előtt tudták meg, hogy elmarad a produkció:

„Egész délután néztük a színház oldalát a hírekről. Délután már le kellett volna mondani, hogy aki vidékről jött ne tegye meg hiába az utat."

Nem kizárt, hogy a szombat este történtek miatt véget ér az Újvilág Passió 7 éves pályafutása. Vagy ha nem is ér véget, de jóval ritkábban láthatja majd a közönség. Cseke Péter ugyanis így nyilatkozott erről idén tavasszal:

- Elérkezettnek látjuk az időt, hogy számot vessünk az előadás-sorozat jövőjével. A komoly technikai, műszaki hátteret igénylő, nagy létszámú produkció ugyanis évről-évre olyan anyagi megterhelést jelent színházunk számára, amelyet egymagunk, minden erőfeszítésünk ellenére sem tudunk biztosítani. Ezért keressük azokat a mecénásokat, támogatókat akik hozzánk hasonlóan saját ügyüknek tekintik Krisztus szenvedéstörténetének az országban egyedülálló bemutatását, és akiknek segítségével tovább folytatódhat a 2012 óta szép hagyománnyá érett kezdeményezés. Ha nem így lenne, akkor sem adjuk fel, azonban pusztán saját erőnkre hagyatkozva be kell érnünk azzal, hogy 2-3 évente láthatja a közönség az Újvilág Passiót.