Az én kis világom - Megnyílt Csepelláné Kertli Judit önálló kiállítása a Természet Házában

Vissza a címlapra
Az én kis világom - Megnyílt Csepelláné Kertli Judit önálló kiállítása a Természet Házában

Csepelláné Kertli Judit kecskeméti képzőművész kiállítása nyílt meg 2022. július 22-én, pénteken a Természet Házában. A megnyitón mintegy 150 érdeklődő vett részt, a Kormorán Együttes énekesnője énekelt három dalt, Aranyosi Ervin olvasta fel az erre az alkalomra írt versét, majd Kriskó János televíziós szerkesztő és Agárdi Gabi képzőművész méltatták a tárlatot. (Fotók: Csontosné Becskereki Judit)

Csepelláné Kertli Judit válogatott kézilabdázó volt, de sportkarrierjét egy sérülés kettétörte. Néhány éve talált rá a festésre, mely pótolta a sport hiányát. Beleszeretett a festészetbe, és a továbbiakban ennek kívánja szentelni az életét.

Aktív tagja a Kecskeméti Művészeti Szakkörnek, és Harsányi Zsuzsa kecskeméti képzőművész is nagy hatással volt rá.

Korábban volt már néhány csoportos kiállítása, de a most megnyílt tárlat az első, önálló alkotói megnyilvánulása. A kiállítás helyszíne, a Természet Háza több okból is aktuális volt: egyrészt itt dolgozik a szakkör, másrészt Juditnak van néhány nagyon szép, és sikeres, természetet ábrázoló képe is a kiállított képek között.

Nemrégen nyert második díjat a Magyar Rovartani Társulat pályázatán festmény kategóriában, egy kis szitakötőt és egy hétpettyes katicát ábrázoló olajképévek, de festett már csigát, gyurgyalagot, vagy éppen hangyák és ormányos bogár küzdelmét is.

A kiállítás több tematikus csoportból áll: a természet és a bolygó védelmében született képek mellett fontos tematikus egység a mediterránum ábrázolása, illetve komoly elkötelezettség fűzi a barokk kor iránt. Ezt a tárlaton nagyon érzékletes installációban elhelyezett három festmény illusztrálja. A többi kiállított mű széles technikai (pasztell, olaj, akril, grafit), illetve tematikai változatosságot árul el.

- Számomra a festészet a teljes feltöltődést, kikapcsolódást jelenti. Festés közben megszűnik körülöttem a külvilág, csak a pillanatnak élek - mondta Csepelláné Kertli Judit. - Imádom a színeket, színátmeneteket, szeretem az aprólékos, precíz dolgokat, ezért festészeti témáimnak is szívesen választok hasonlókat. Maximalizmusom miatt folyamatosan keresem, hogyan tudnék még jobbat és még szebbet alkotni, de mindig megpróbálom az addigi tudásom legjavát megjeleníteni a festővásznon.Imádok a természetben kirándulni, sétálni, egy padra leülni és csak hallgatni az erdő káprázatos hangját, beleszippantani a friss levegőbe, élvezni ahogy a nap sugarai átsejlenek a lombok között. A természet nekem egyet jelent a nyugalommal, a feltöltődéssel, az élet adta szépségekkel. A gyermekkori emlékeim annyira meghatározók voltak az életemben, hogy a festővásznon szívesen örökítem meg ezeket különböző formában.

A kiállítás 6 hétig tekinthető meg a Természet Háza nyitvatartási idejében.

Galéria (31 kép)

Összes kép letöltése