Átadták a „Kis-Oscar” díjakat Kecskeméten: a „Város kedvence” Adorjáni Bálint lett

Vissza a címlapra

Színvonalas gálaműsor keretében adták át 2018. június 1-jén, pénteken este a kecskeméti Katona József Színházban a 2017/18-as évad LEG-jeinek díjait. A „Város kedvence" díjat idén Adorjáni Bálint kapta meg. (Fotók: Vincze József)

Az első évadzáró díjátadót még 2009-ben rendezték, és azóta is nagy izgalommal várja a ma már „Együtt a Művészetért Gálának" nevezett eseményt a szakma és a közönség egyaránt. Az elismerés mögött Seres Sára, az Együtt a Művészetért! díjátadó gála szervezője, valamint jelentős anyagi támogatók állnak.

Ezúttal is a közönség döntött arról, mely darabok és színészek érdemelték ki a rangos elismerést. Majd a pénteken este megtartott „Együtt a Művészetért Gálán" , a Decsi Edit és Märcz Fruzsina által vezetett műsor közben hirdették ki a tíz kategória győztesét. Akiknek a díjakat az adományozók képviselői adták át a színpadon.

A díjazottak - és a díjátadók - a következők voltak:

Legjobb jelmeztervező: Mátravölgyi Ákos (A díjat átadta: Csorba János, az Autó Univerzál Kft. anyaggazgálkodási igazgatója)

Legjobb díszlettervező: Szlávik István (A díjat átadta: Kovács János, a DIEGO kereskedelmi igazgatója)

Legjobb női epizodista: Decsi Edit (A díjat átadta: Horváth Attila, a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója)

Legjobb férfi epizodista: Aradi Imre (A díjat átadta: Berta Tibor, a CabTec Kft. cégvezetője)

Legjobb táncművész: Szőllősi Kriszta (A díjat átadta: Kriskó János, a Kecskeméti Televízió Múzsa kulturális magazin felelős szerkesztője)

Legjobb kisszínházi előadás: Képzelt beteg (A díjat átadta: Dr. Salacz László országgyűlési képviselő)

Legjobb színésznő: Dobó Enikő (A díjat átadta: Dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója)

Legjobb színész: Kocsis Pál (A díjat átadta: Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt Kft. innovációs főmérnöke, szóvivője)

A város kedvence: Adorjáni Bálint (A díjat átadta: Seres Sára, az Együtt a Művészetért Díjátadó Gála szervezője)

Legjobb előadás: Csárdáskirálynő (A díjat átadta: Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő)

A gála végén adta át Cseke Péter direktor a színházvezetés nevében a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó Latabár Kálmán-díjat, amelyet ebben az évadban Farkas Ádám érdemelt ki.