Abigél titkai - Piros Ildikó önálló estje a Ráday Múzeumban

Vissza a címlapra

Piros Ildikó Kossuth és Jászai Mari díjas, érdemes művész önálló estje lesz a Ráday Múzeum (Kecskemét Kálvin tér 1.) első emeleti Koncert-termében 2019. november 16-án, szombaton 17 órakor. Szabó Magda írónő életművéből - halálának évfordulójára emlékezve - szólalnak meg töredékek Piros Ildikó előadásában és szerkesztésében a műsorban.

Az írónő talán legismertebb műve az Abigél, amely 1970-ben jelent meg, és az ebből 1977-ben készült film tette halhatatlanná a történetet, melyben Piros Ildikó emlékezetes alakítást nyújtott.

Piros Ildikó színművészként hitelesen emlékezhet Szabó Magdára, hiszen közel álltak egymáshoz. A kecskeméti kötődésű színésznő emlékestjéhez szokatlan formát választott. A felolvasásos, bejátszásokkal színesített produkció nem követi a hagyományos előadóestek dramaturgiáját, így lehetővé teszi, hogy Piros Ildikó több karaktert is megszemélyesítsen.

Az összeállítás Szabó Magda több művét érinti, az Abigél, Az ajtó és a Katalin utca mellett kisebb írásból is elhangzanak részletek.

Az est a Szabó Magda életét is megidézi, olyan életrajzi elemek felvillantásával, melyek az írónő számára kiemelkedően fontosak voltak, mint a hazája iránti szeretet, a családi háttér és a támogatás ereje.

A jegyek ára: 2000 Ft

Az elővételi jegy ára 2019. nov. 10-ig: 1500 Ft

Jegyek vásárolhatók a Ráday Múzeum pénztárában, nyitvatartási időben - keddtől vasárnapig 10-18 óráig.

Telefon: +36 76 486 226

radaymuzeum.info@gmail.com