40 éves az ország egyik legnépszerűbb filmklubja, a kecskeméti Médium Filmklub

Vissza a címlapra
40 éves az ország egyik legnépszerűbb filmklubja, a kecskeméti Médium Filmklub

Az akkori Úttörő- és Ifjúsági Otthonba indultak el a filmklub foglalkozásai 1983 őszén, majd 1988-tól a Művelődési Központban folytatódtak a vetítések, 2017-től pedig a Malom Moziban működik az ország egyik legmeghatározóbb és legnagyobb filmes közössége a kecskeméti Médium Filmklub.

Eközben több, mint tízezer bérletes és filmklubtag jelentette a törzsközönséget, a látogatók száma pedig meghaladta a 100.000 (!) főt. A filmklub vezetője folyamatosan Bárdos Ferenc volt.

Az idei jubileumi őszi sorozat egy különleges összeállítás lesz, mert nemcsak a most megjelenő új és nemzetközileg is értékes filmek bemutatkozása várható, hanem négy világhírű filmklasszikust is láthat a közönség a '40-es, '50-es évek meghatározó amerikai filmjei közül. Az őszi program magyar meglepetése a rendkívül nagy figyelmet kiváltó és a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a napokban díjazott Magyarázat mindenre című Reisz Gábor rendezés.

2023. szeptember 27-én az Őszi Filmnappal indul az évad, a Hawaii című francia filmvígjátékkal, amelynek megtekintésére nemcsak a filmklubtagokat várják.

A francia film még képviseltetni fogja magát A csodák könyve című alkotással, Alexandra Lamy-val a főszerepben, valamint a Jeanne du Barry - A szerető című filmjével Johnny Depp szereplésével.

A japán filmművészetet a Szörnyeteg című film, a spanyolokat az Altatódal című alkotás, míg a ritkábban látható ír filmeket A csodák útján című új film reprezentálja.

A különlegességnek számító négy amerikai filmklasszikus: Alfred Hitchcock: A gyanú árnyékában, George Cukor: Gázláng, Orson Welles: A gonosz érintése és Billy Wilder: Alkony sugárút című kitűnő filmremekei.

A jubiláló filmklub a támogatásoknak köszönhetően még mindig igen kedvezményes áron várja az új érdeklődők jelentkezését is.

Galéria (13 kép)

Összes kép letöltése