Városföldi emberölés - 15 év fegyházbüntetést kapott a gyilkos

Vissza a címlapra
Városföldi emberölés - 15 év fegyházbüntetést kapott a gyilkos

A Kecskeméti Törvényszék előkészítő ülésen különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és közveszély okozás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és 15 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki az élettársát ölte meg tavaly decemberben Városföldön.

Az ítélet szerint az italozó életmódot folytató férfi és élettársa között elhúzódó családi konfliktus alakult ki. Majd 2018. december 15-én 7 és 8 óra közötti időben egy ismételt nézeteltérés során a vádlott az ágyon fekvő, 67 éves sértettet több alkalommal fejbe vágta, őt ököllel bántalmazta és egy kb. 13 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta. Ezt követően a vádlott a házban lévő gázpalackot megnyitotta és elhagyta az ingatlant, majd a ház közelében bal karján vágott sebet ejtett.

A törvényszék a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát végzéssel elfogadta, mivel azt az eljárás iratai is minden tekintetben alátámasztották. A törvényszék a büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, megbánó magatartását, beismerését, valamint azt, hogy az egyik bűncselekmény kísérleti szakban maradt.

A bíróság döntése ellen az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás érdekében jelentett be fellebbezést, míg az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette. A fellebbezést a Szegedi Ítélőtábla bírálja el.