Újabb embercsempészeket vettek őrizetbe Bács-Kiskun megyében

Vissza a címlapra
Újabb embercsempészeket vettek őrizetbe Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 18-án 22 óra 35 perckor Kalocsa belterületén megállítottak egy gépkocsit, amit egy 32 éves iráni nő vezetett. A rendőrök az ellenőrzés során 3 külföldit találtak a járműben, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

Hajnalban, 2 óra 40 perckor egy német rendszámú kisteherautót próbáltak intézkedés alá vonni a járőrök, azonban a jármű vezetője nem állt meg a rendőri jelzésnek és továbbhajtott. A szerb sofőrt - hosszas követés után - az M5-ös autópályán, Petőfiszállás térségében állították meg a rendőrök 5 óra 6 perckor. Az autó rakterében 17 határsértőt találtak, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai 4 óra 5 perckor egy osztrák honosságú személygépkocsit állítottak meg az M9-es autóúton, Dusnok közelében. A járműben az osztrák sofőrön kívül 5 migráns utazott, akik afgán állampolgárnak mondták magukat.

A migránsok személyazonosságukat, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A három sofőr a gyanú szerint az illegális migránsokat át akarta vinni az országon, ezért előállították őket. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a három külföldi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök egy gépjárművet ellenőriztek Dunavecse közigazgatási területén 2021. szeptember 19-én 7 óra 45 perckor.

A gépkocsit egy cseh férfi vezette, rajta kívül a járműben egy jemeni férfi, valamint 5 - magukat szír állampolgárnak valló - határsértő tartózkodott. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállítják a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.