Többszázmilliós áfacsalás miatt vették őrizetbe a szegedi önkormányzati képviselőt a NAV nyomozók

Vissza a címlapra
Többszázmilliós áfacsalás miatt vették őrizetbe a szegedi önkormányzati képviselőt a NAV nyomozók

Az Origo értesülése szerint több százmillió forintos áfacsalás gyanújával őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Joób Mártont, az Összefogás Szegedért egyik önkormányzati képviselőjét, Botka László (Összefogás Szegedért Egyesület) polgármester "bizalmasát". (Fotó: pixabay)

A portálon megjelent cikk szerint Joób Márton a szegedi polgármester, Botka László legszűkebb köréhez tartozik és az önkormányzatban a család- és szociálpolitikáért, illetve sportért felelős tanácsnok.

A 2018-as választáson az MSZP és a Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje volt Csongrád megye 2-es körzetében (Szeged), de B. Nagy László, a Fidesz-KDNP jelöltje megelőzte.

Az Origó úgy tudja, hogy a NAV már hosszabb ideje nyomozott a politikus ügyében. A hírportál megkeresésére a NAV annyit közölt, hogy folyamatban lévő ügyben nem nyilatkozhatnak.

Barnáné Horváth Melinda, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának kecskeméti sajtóreferense az MTI érdeklődésére ugyanezt mondta.

A portál értesülése szerint Joób Márton letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

(MTI)

Joób Márton háromszoros kenuvilágbajnokról többször is írt a magyar sajtó: nem csak sportsikerei miatt. Legutóbb arról cikkeztek, hogy mindig nagy családra vágyott a feleségével és 2020. május 18-án megszületett tizenegyedik gyermeke.

FRISSÍTÉS:

A szegedi önkormányzat megdöbbenve értesült Joób Márton ügyéről

A szegedi önkormányzat azt közölte: megdöbbenve értesült Joób Márton ügyéről.

Joób Márton ügyéről semmilyen ismeretük nem volt, és annak "semmi köze nincs a képviselői munkájához" - írták az MTI-hez kedd este eljuttatott közleményükben.

Közölték: "Reméljük, hogy a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alól."