Megmentette a rendőr az öngyilkosságra készülő, mentálisan sérült férfi életét

Vissza a címlapra
Megmentette a rendőr az öngyilkosságra készülő, mentálisan sérült férfi életét

Két gondozott szökött meg egy Bács-Kiskun megyei intézetből, és az egyikük hasba akarta szúrni magát. A rendőr azonban hátulról elkapta mindkét kezét, így az utolsó pillanatban megakadályozta az öngyilkosságot.

Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy a Nagybaracskai Rendőrőrs illetékességi területén található egyik intézményből megszökött két mentálisan sérült gondozott 2019. június 6-án 14 óra 45 perc körül. Az is kiderült, hogy egyikük erős cukorbeteg, agresszív, és tartani kell attól is, hogy öngyilkosságot kísérel meg elkövetni.

A rendőrök több településen kezdték meg a keresést. Végül 17 óra után Gara egyik lakatlan ingatlanában találták meg őket.

Az egyik gondozott - miután meglátta az intézetben dolgozókat - váratlanul a feje magasságába felemelte a bal kezét, melyben egy körülbelül 10 centiméter pengehosszúságú konyhakést tartott. Másik kezével is ráfogott a késre, és egy hirtelen mozdulattal a saját hasa felé szúrt. Ezzel egy időben az egyik rendőr hátulról elkapta mindkét kezét, így megakadályozta, hogy hason szúrja magát.

Ezt követően a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A másik gondozottat visszavitték az intézménybe.