Lezárt akta: késsel akart rabolni

Vissza a címlapra
Lezárt akta: késsel akart rabolni

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2021. február 3-án este bűnügyi őrizetbe vettek egy 23 éves fiatalt, aki rablással gyanúsítható.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi az előző napon Kecskeméten, a Czollner téren késsel akart két nőt arra kényszeríteni, hogy adják oda az értékeiket. Anya és lánya a téren sétáltak, amikor az idegen odalépett hozzájuk, és a telefonjuk, készpénzük átadására szólította fel őket. Az áldozatok ugyan megijedtek, de vonakodtak átadni a dolgaikat. Az elkövető ekkor elővett egy kést, és azt maga előtt tartva próbálta jobb belátásra bírni a nőket. Szerencsére ekkor egy személyautó haladt el a közelben, amitől a támadó megijedt és elszaladt.

A nyomozók rövid idő alatt beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves helybélit. Őt felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével gyanúsítják. Kihallgatását követően a fiatalt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A jelenleg is kényszerintézkedés alatt álló férfi ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte. Az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.