Késsel, bicskával, boxerrel fenyegetve rabolt a kamasz az utcán

Vissza a címlapra
Késsel, bicskával, boxerrel fenyegetve rabolt a kamasz az utcán

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 17 éves kiskunhalasi fiatalkorú fiúnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint 2020 májusa és júliusa között úgy próbált meg pénzhez jutni, hogy több sértettet is késsel, bicskával illetve boxerrel fenyegetett meg.

A fiú a megalapozott gyanú szerint 2020 májusában és júniusában több alkalommal is a sértett férfi nyomába szegődött, tőle pénzt kért. Azonban amikor a sértett férfi megtagadta a kérés teljesítését, a gyanúsított a bicskájával megfenyegette és hazáig követte őt.

Az alapos gyanú szerint a fiú 2020 júniusában egy másik férfit is leszólított Kiskunhalason, tőle 500 forintot kért. Amikor a férfi azt megtagadta, a gyanúsított egy 10 centiméter hosszúságú konyhakést húzott elő és ismételten követelte az 500 forintot. A sértett közölte, hogy csak otthon tart készpénzt, így a gyanúsított hazáig követte őt. A sértett férfi az udvarba bement és bezárta a gyanúsított előtt a kaput, aki ezután távozott a helyszínről.

A nyomozóhatóság azzal is gyanúsítja a fiút, hogy társával együtt 2020 júliusában leszólított egy férfit azzal az ürüggyel, hogy vásároljon meg tőle egy bélyegalbumot. A gyanúsított társának a kérésére a sértett elővette a mobiltelefonját, amit a gyanúsított társa kikapott a kezéből és 100 forintot követelt azért, hogy visszaadja a készüléket. Amikor a sértett átadta a 100 forintot a gyanúsított és a társa a telefonnal és a készpénzzel együtt távozott.

A gyanú szerint a fiú júliusban leszólított egy kiskorú kiskunhalasi fiút, pénzt kért tőle, aki 100 forintot átadott a részére, de ő ezzel nem elégedett meg. Több pénzt követelt, és közben a zsebéből egy boxert vett elő. A sértett félelmében engedett a követelésnek, és további 70 forintot adott, majd megpróbált elmenni. Azonban a gyanúsított nem engedte el, még több pénzt követelt, ekkor a közelben parkoló autóból egy személy a sértett segítségére sietett.

A járásbíróság a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és annak védője tudomásul vette, míg az ülésen a gyanúsított törvényes képviselője nem vett részt, így neki további 5 munkanapja van a fellebbezés bejelentésére. Így a végzés nem vált véglegessé.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya