Kerékpáros gyermeket elgázoló ittas sofőr letartóztatását indítványozta az ügyészség

Vissza a címlapra
Kerékpáros gyermeket elgázoló ittas sofőr letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt letartóztatását indítványozta annak a 32 éves férfinak, aki 2019. december 13-án estefelé Kiskunhalason autójával ittasan elgázolt egy kerékpáros gyermeket, majd megállás és segítségnyújtás nélkül magára hagyta az autó alá szorult áldozatát.

Kiskunhalason egy 32 éves helybeli férfi 2019. december 13-án 18 óra 45 perc körül autójával ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül, amikor ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a STOP tábla ellenére nem adott elsőbbséget a kivilágított kerékpárján ülve szabályosan haladó 13 éves gyermek részére. Az ütközés következtében a gyermek az autó alá esett, azonban a férfi a balra kanyarodást befejezve csak további mintegy 30 méter megtétele után állt meg. Ezután a férfi a járművéből kiszállt, a baleset helyszínét elhagyta és nem nyújtott segítséget az autó hátsó tengelye alá beszorult, súlyosan sérült gyermeknek.

A Készenléti Rendőrség közelben tartózkodó járőrei a futva menekülő gyanúsítottat feltartóztatták és járókelők segítségével a segítségért kiabáló gyermekről az autót leemelték.

A nyomozó hatóság a férfit segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette, továbbá ittas járművezetés bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

A többszörösen büntetett előéletű férfi az általa okozott baleset helyszínéről elmenekült, ezért az ügyészség a letartóztatását a bűnismétlés veszélye mellett a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, jelenlétének biztosítása érdekében indítványozta.


FRISSÍTÉS:

Letartóztatásban a gyanú szerint ittasan balesetet okozó férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak 32 éves kiskunhalasi férfinak, aki a gyanú szerint elütött egy kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. december 13-án 18 óra 48 perc körül Kiskunhalas lakott területén belül ittas állapotban közlekedett személygépkocsijával. A gyanúsított a STOP táblát figyelmen kívül hagyva hajtott be egy kereszteződésbe, ahol nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan, kerékpáron közlekedő 13 éves sértettnek, akit így elütött. A sértett elesett és a jármű alá került, míg a gyanúsított megállt és segítségnyújtás nélkül gyalog elhagyta a helyszínt. A gépkocsi hátsó tengelye alá beszorult sértettről a járművet járókelők közös erővel leemelték és őt a gépkocsi alól kiemelték. A baleset következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései keletkeztek.

A bíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása és jelenléte biztosítása érdekében rendelte el, mivel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, valamint esetében a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya