Ismét munkáját végző halőrt ért támadás Bács-Kiskunban

Vissza a címlapra
Ismét munkáját végző halőrt ért támadás Bács-Kiskunban

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a szabálytalan horgászat miatt vele szemben intézkedő halőrre támadt, erőszakkal akadályozva őt jogszerű eljárásában.

A vád szerint a Baja környéki községben élő férfi - az ügy vádlottja - tavaly augusztus 16-án estefelé a Priszpa-tó partján egy ismerőse stégén szabálytalanul két horgászbottal horgászott. Az aznap szolgálatban lévő és közfeladata ellátása során a horgászok ellenőrzését végző halőr - az ügy sértettje - észlelte mindezt, ezért odament hozzá a stégre.

Intézkedés közben felszólította a vádlottat az engedélyének átadására és az engedély nélküli horgászat abbahagyására. A rapsic a felszólításra támadóan lépett fel a munkáját végző halőrrel szemben, akit először meglökött, majd hátulról két kézzel fojtogatni kezdett. Ennek következtében mindketten a stégre estek, ahol a vádlott a sértett védekezése ellenére tovább folytatta a támadást. A halőr végül a vádlott fogásából kiszabadulva az intézkedés befejezése nélkül elmenekült a helyszínről és segítséget kért.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szabálytalan horgász a közfeladatot ellátó személynek minősülő halőrt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.