Idős házaspárt fosztott ki a kerékpáros támadó

Vissza a címlapra
Idős házaspárt fosztott ki a kerékpáros támadó

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy 27 éves kecskeméti férfivel szemben, aki kerékpárjával tavaly októberben fényes nappal az utcán hazafelé tartó idős házaspár mellett nagy sebességgel elhaladva kirántotta a 85 éves férj kezében lévő táskát.

A vádlott a börtönből szabadulását követően mintegy 3 hónappal, 2018. október 7-én délután 3 órakor Kecskeméten, a Béke fasoron kerékpárral közlekedett a járdán, ahol vele szemben kézen fogva ballagott a 85 éves férfi és 83 éves felesége. A férj kezében egy reklámtáska volt, benne felesége kézitáskájával, amelyben 100 ezer forint készpénzük, valamint személyes irataik voltak.

A házaspár előrehaladott életkora és nehézkes járása láttán a vádlott úgy vélte, könnyedén el tudja venni a férfitől a táskát, ráadásul kerékpárral el tud menekülni, ezért a házaspár felé hajtott. Elhaladva mellettük, kirántotta a férj kezéből a táskát és nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. A házaspár hangosan segítségért kezdett kiabálni, de mire egy arra haladó autóstól segítséget tudtak kérni, szem elől tévesztették kifosztójukat. Utóbb a házaspárhoz a táska és az iratok - a készpénz kivételével - visszakerültek. A házaspár kérte az eljárás során kára megtérítését.

A többszörös és különös visszaeső vádlottat az ügyészség kifosztás bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabása mellett azt is indítványozza, hogy a bíróság a korábbi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtását is rendelje el. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.