Embercsempészek és több mint 100 határsértő

Vissza a címlapra
Embercsempészek és több mint 100 határsértő

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. május 10-én 22 óra 35 perc és május 11-én 0 óra 5 perc között 5 esetben 63 külföldit tartóztattak fel. Az illegális migránsok afgán, szír és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. május 11-én 12 óra 45 perckor 25 külföldit tartóztattak fel Balotaszállás térségében. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások 21 óra 55 perckor 17 külföldit tartóztattak fel Csikéria térségében. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Újabb embercsempész Balotaszállásnál

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály egyenruhásai 2022.május 10-én 21 óra 30 perckor Balotaszállás közigazgatási területén egy autót ellenőriztek, amelyet egy grúz férfi vezetett. A kocsiban a sofőrön kívül 5 külföldi tartózkodott, akik afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A cseh állampolgárt előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.