Egymás után háromszor tört be ugyanoda Kecskeméten István

Vissza a címlapra
Egymás után háromszor tört be ugyanoda Kecskeméten István

2019. január 13-án érkezett bejelentés egy betörésről a Kecskeméti Rendőrkapitányságra.

A bejelentő elárulta, hogy kecskeméti zöldségboltjának ajtaját az előző éjszaka egy ismeretlen személy feltörte és a boltból többek között pénzt, alkoholt valamint egy táblagépet is ellopott. Pár nappal később megismétlődött a történet, akkor a tolvaj ugyanilyen módon jutott be az üzletbe, ahonnan több tíz kilogramm gombát, fűszerpaprikát, dióbelet, fokhagymát, valamint 360 db tojást lopott el.

Gondolhatná mindenki, hogy habár a tettes mindig visszatér a tett színhelyére, de azért mindennek van egy határa, hát itt nem volt. A tolvaj ugyanis 3 héten belül harmadszor is megpróbált zsákmányolni a boltból. Február 3-án éjjel a pavilon falát megrongálva jutott be, és egy, a helyszínen talált talicskába gyűjtötte a hazavinni kívánt termékeket, többek között 23 tálcányi tojást, 10 kilogramm narancsot, ugyanennyi banánt, 125 darab csokitojást, némi babot, diót, fokhagymát, valamint egy hősugárzót és némi készpénzt. Már éppen úton volt hazafele a kis akciója után, amikor a rendőrök a helyszín közelében a talicskáját tolva - benne a hatalmas kupacnyi lopott élelmiszerrel - érték tetten.

B. István kecskeméti lakost a rendőrök lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az okozott kár a három akció során közel 370 ezer forint volt, ebből 220.000 forint az ellopott termékek, további 150.000 forint pedig a betörés során okozott rongálás miatt keletkezett.

(Police.hu / Blikk.hu)