Egy taxi ajtaján töltötte ki a mérgét az ittas garázda

Vissza a címlapra
Egy taxi ajtaján töltötte ki a mérgét az ittas garázda

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a kiskunfélegyházi vásártéren, ittasan összeszólalkozott egy taxissal, majd a vita hevében az autó ajtaját megrugdosta.

A vádirat szerint a helybeli férfi 2021 decemberében a késő esti órákban, a Kiskunfélegyházán, a Szentesi úti vásártéren szóváltásba keveredett a taxisként dolgozó sértettel.

A vita hevében az ittas férfi a sértett taxiként üzemeltetett személygépkocsijának jobb első ajtajába többször belerúgott, amelynek következtében az ajtó több helyen behorpadt. A garázda a gépjárműben 120.000 Ft-os kárt okozott.

A vádlott a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az elkövető nem először került összetűzésbe a törvénnyel, előző évben szabadult egy korábbi börtönbüntetéséből, emiatt a jelen büntetőeljárásban különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség a férfit garázdaság és rongálás vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség