Bicskával fenyegette a kecskeméti áruház biztonsági őrét

Vissza a címlapra
Bicskával fenyegette a kecskeméti áruház biztonsági őrét

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását a rablással gyanúsított 44 éves kecskeméti férfinek, aki késsel támadt egy áruházlánc biztonsági őrére.

A férfi a megalapozott gyanú szerint 2019. március 22-én 16 óra körül egy áruházlánc kecskeméti üzletéből 3.597 forint értékben vodkát és fagyasztott halfilét próbált lopni, úgy, hogy azt a válltáskájába rejtette.

Az áruház biztonsági őre azonban ezt észrevette és a kijáratnál megpróbálta őt feltartóztatni. Ekkor a gyanúsított és a biztonsági őr között dulakodás alakult ki, amely során a férfi ököllel megütötte a sértettet, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A gyanúsított mindenképpen távozni akart a helyszínről, ezért köztük a dulakodás tovább folytatódott és a gyanúsított beverte a fejét az üzlet előterében található plexi üvegébe. Ezt követően a nadrágzsebéből elővett egy bicskát, majd megfenyegette a biztonsági őrt azzal, hogy megöli, ha nem engedi elmenni. Így végül a gyanúsítottnak sikerült a lopott árucikkekkel együtt távozni az áruházból.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett (2-8 év) bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, büntetett előéletű férfi letartóztatását jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.