Baleset szimuláció – Egy halott és két sérült az Alföld Áruház előtt történt balesetben

Vissza a címlapra
Baleset szimuláció – Egy halott és két sérült az Alföld Áruház előtt történt balesetben

Személyautó ütközött érintőlegesen egy másikkal, majd ezt követően a jármű felborult, megpördült és "talpra állt". Közben az autóban utazó három személy közül a hátsó utas "előrerepült" - ő nem volt bekötve - és életveszélyes sérülései keletkeztek. A mentők már nem segíthettek rajta. Az elől utazokat a mentők kórházba szállították.

Ez volt a története annak a fiktív balesetnek, amit a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Vöröskereszt, és az Országos Mentőszolgálat közösen rendezett 2019. március 19-én, kedden az Alföld Áruház előtt. A szimulált történethez még az is hozzátartozott, hogy a balesetet egy arra járó taxis fedezte fel, az okozó jármű pedig elhagyta a helyszínt, de a rendőrök megtalálták.

A helyszínre riasztották a tűzoltókat, a mentőket, a rendőröket, a halottszállítókat és az autómentőt is. Minden olyan volt, mintha igazi lenne, a fotókon látható sérülések azonban nem igaziak: a fiatal "sérülteket" sminkelték, a "halottat" pedig egy bábú illusztrálta.

A szimulált baleset nézőközönsége középiskolás fiatalok voltak.

Galéria (98 kép)

Összes kép letöltése