XVIII. Regionális Ápolási Konferencia Kecskeméten

Vissza a címlapra
XVIII. Regionális Ápolási Konferencia Kecskeméten

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg 2019. május 31-én, pénteken a Regionális Ápolási Konferenciát, amely minden évben töretlenül azt a célt szolgálja, hogy megünnepeljék az ápolókat, és számukra szakmai továbbképzést biztosítsanak.

Idén a Magyar Honvédség Kecskeméti Repülőkórháza adott helyet ennek a ragos, sok éves hagyománnyal bíró rendezvénynek, amelynek védnökei Prof. Dr. Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, és Dr. Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója voltak. A 9 órakor kezdődött megnyitón köszöntőt mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Dr. Svébis Mihály, Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója és az esemény házigazdája, Csík Julianna, a MESZK Területi Elnöke.

A konferencia honlapját IDE kattintva tekinthetik meg!

A több szekcióban rendezett tudományos programon kívül az eseményt színesítette a plenáris ülés, amely keretében az ápolók és egészségügyi szakdolgozók éves munkáját elismerő kitüntetések átadására is került sor. Az ünnepi megnyitó programjában fellépett a Bács-Kiskun Megyei Kórház Medrigál kórusa, Szabó Sándor vezetésével.

KÓRHÁZÉRT ELISMERŐ OKLEVÉL kitüntetésben részesültek azok a munkatársak, akik a gyógyító, az ápolási, a gazdasági és a tudományos területen elért eredményes tevékenységükkel, kiemelkedő teljesítményükkel, a kórház érdekeit és javát szolgálták:

Farkas Magdolna ( Pszichiátriai Osztály, részlegvezető ápoló)

Dezsőfi Mónika (Urológiai Osztály, vezető ápoló helyettes)

FŐIGAZGATÓI DICSÉRET-ben részesültek tartósan magas színvonalon végzett munkájukért, az intézmény és betegek iránt tanúsított példamutató magatartásukért:

Piroska-Rajsch Andrea (Központi Intenzív Terápiás Osztály, vezető ápoló)

Fehérné Bakonyi Mária ( Traumatológiai Osztály, ápoló)

Varjú Mária (Újszülött részleg, vezető ápoló)

KIVÁLÓ KÓRHÁZI DOLGOZÓ - a betegellátás minőségi színvonalának emelésével kiemelt módon járulnak hozzá közvetve, vagy közvetlenül a minőségi ellátás megvalósításához:

Hajnal Istvánné (Központi Radiológiai Osztály, csoportvezető asszisztens)

Kisné Fazekas Andrea (Reumatológiai Osztály, orvosírnok)

KIVÁLÓ ÁPOLÓ és KIVÁLÓ ASSZISZTENS elismerő címet viselhetik a betegágy mellett dolgozó ápolónők tevékenységének magas színvonalon történő ápolási munkájának elismeréséül, valamint a járó-beteg ellátás területén végzett asszisztensi munkájuk elismeréséül, a szakma iránti elkötelezett hivatásukért:

Kiváló Ápoló:

Fekete-Péntek Szilvia (II. Belgyógyászati Osztály, ápoló)

Rittgasszer Katalin (Általános Sebészeti Osztály, ápoló)

Éles Beáta (Szemészeti Osztály, ápoló)

Kócsóné Gutman Emese (Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály, részlegvezető ápoló)

Pulai-Seffer Anita (Invazív Kardiológiai Osztály, diplomás ápoló, vezető ápoló helyettes)

Kiváló Asszisztens:

Dr. Szabóné Kiss Márta (Arc,- Állcsont,- Szájsebészeti és Fül-orr-gégészeti Osztály Audiológiai szakrendelés, audiológiai szakasszisztens)

Borzák Tiborné (Központi Laboratórium, laboratóriumi szakasszisztens)

Wagner Judit (Központi Műtő, műtős szakasszisztens)

Lugosi Nándorné ( Onkoradiológiai Központ, asszisztens)

Negyedik alkalommal került sor Az Év Gyakorlatvezetője díj átadására:

Gyenes Katalin (Sürgősségi Baleseti Ambulancia, vezető asszisztens)

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete ,,Megyéért" Szakmai Díjat 2014. szeptemberben alapította azon tagjai részére, akik kimagasló szakmai és kamarai munkát végeznek:

A díjat kapták:

Goldea Krisztina, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Fizio- és Mozgásterápiás Osztály, vezető gyógytornásza,

Kertész Erzsébet, a Bács-Kiskun Megyei Kórház szociális munkása,

Malustyik László, az Országos Mentőszolgálat Kiskunhalasi Kirendeltségének mentőtisztje (munkahelyi elfoglaltsága miatt más alkalommal veszi át a kitüntetést)

Galéria (96 kép)

Összes kép letöltése