Vastaps zárta a kecskeméti „Szólj be a papnak!” programot

Vissza a címlapra

Rendkívüli jó hangulatú beszélgetéssé alakult az első kecskeméti „Szólj be a papnak!" program 2019. november 20-án, szerdán este. A Kecskeméti Református Egyházközség, Papp Attila és a Vágódeszka szervezésében megvalósult eseményre szép számú érdeklődő jelenlétében került sor, zsúfolásig megtelt a programra kiválasztott hely. (Fotók: PappVideo)

Sok kérdést kapott a beszélgetést vállaló Feczák László görögkatolikus pap, Hatházi Róbert római katolikus pap, Kis János evangélikus lelkész, Kuti József református lelkipásztor és Mike Sámuel baptista lelkész. A feltett kérdésekre pedig végül valójában nem is a provokatív, hanem inkább a kíváncsi, érdeklődő, figyelmes, felszabadult jelző illet. Az eseményt élőben közvetítették a facebookon.

A rendezvényen megvalósult a szervezőknek az a szándéka, hogy a kecskeméti "Szólj be a papnak!" este egyszerre szolgálja a hitéleti ismeretterjesztést és a vitakultúra fejlesztését, valamint fórumot biztosítson a legaktuálisabb társadalmi kérdések széleskörű, interaktív megvitatásának.

A 19 órától 21 óráig tartó kérdésözön összegzését végül Feczák László fogalmazta meg, amikor ezt emelte ki az egyik válaszában lényegként: „Egy közösséghez tartozunk! Krisztus követői vagyunk. Kecskeméten pedig nagyon pozitív, hogy az egyházak együtt tudnak működni. Nem csak gazdasági téren, hanem lelkiekben is."

A találkozó „kérdésfeltevő részét" végül kevéssel kilenc óra után vastapssal köszönte meg a közönség, majd közösen mondták el a Miatyánkot. Az egyházi személyekkel való találkozás ezt követően kötetlen, személyes, "kiscsoportos" beszélgetésekké alakult.

Papp Attila a program végén elmondta, hogy lesz folytatás: a tervek szerint egyelőre kéthavonta szervezik majd meg a "Szólj be a papnak!" estéket.