Vasárnap ismét RUK tornát rendezünk, ezúttal az U10-es korosztálynak

Vissza a címlapra

A tavalyi évet egy tiszakécskei régiós tornával zártuk, akkor az U9-es alközponti válogatottak részvételével. A 2018-es munka felvezetéseként is hasonló rendezvényt szervezünk, ám ezúttal az U10-es korosztály legjobbjai lépnek pályára a Rákócziban.

A részvevők ezúttal is adottak, hiszen a Minősített Utánpótlás Központok (MUK), azaz az alközpontok kaptak meghívást válogatottjukkal. Ez azt jelenti, hogy ezúttal az U10-es korosztály legnagyobb ígéreteiből összeállított csapatok találkoznak majd a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csarnokában. A 6 klub ezúttal is körmérkőzéses rendszerben dönt a végső sorrendről.

A torna előtt Szabó Tibor régiós szakmai vezetőt kérdeztük a tavaszi munkáról:

„Folyamatosan zajlik az előre meghatározott feladatok szervezése a Regionális Utánpótlás Központban, illetve hozzákapcsolódva az alközpontokban. A 9 éveseknek ebben a félévben is szeretnénk válogatott edzéseket tartani, az alközpontok szintjén pedig a 10-11 éves korban is 5-5 ilyen összetartás lesz ebben a félévben. Az év első nagyobb eseménye ez a kecskeméti torna lesz az U10-es MUK válogatottak számára, korábban ilyen volt az U9-es tiszakécskei, illetve az U11-es kelebiai rendezvény is. Még ebben a hónapban tornát rendezünk az U13-nak is, de itt az alközponti egyesületek korosztályos csapatai fognak találkozni, nem a válogatottak, erre 17-én kerül majd sor. Decemberben egy évzáró beszélgetést is tartottunk az alközpontokkal, amin meghatároztunk az eddigiek mellett új feladatokat is. Próbálunk új dolgokat is belevinni a munkába, felmérésekkel kiegészíteni a válogatott összetartásokat. Emellett szakmai napokat fogunk szervezni, melynek célja az, hogy az alközpontok alatt működő, kisebb egyesületek edzőit is minél jobban bevonjuk. A tavaszi szezont egy nagszabású nemzetközi tornával szeretnénk majd lezárni."

Kecskeméti Regionális Utánpótlás Labdarúgó Torna

Helyszín: Kecskemét, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csarnoka (Tóth László stny. 2.)

Időpont, megnyitó: 2018.02.11. (vasárnap), 9:00

Résztvevők: KLC-KTE SI MUK válogatott, Szeged 2011 MUK, Szolnoki MÁV MUK, Szilády RFC MUK, Ceglédi VSE MUK, LUA Baja MUK

Mérkőzések: 9:15-től 15:20-ig

Eredményhirdetés: 15:30

(kecskemetilc.hu)