Városi Ifjúsági Párbeszéd Napja az Ifjúsági Otthonban

Vissza a címlapra
Városi Ifjúsági Párbeszéd Napja az Ifjúsági Otthonban

Szárnyas Aranykecske Díjjal ismerték el a Kecskemét fiatalságáért tevékenykedőket a ma (kedden) megtartott Városi Ifjúsági Párbeszéd Napján. Az előadásokból és szimulációs műhelymunkákból álló rendezvény fő célja, hogy segítsék a fiatalok aktív, felelős állampolgárrá nevelését - tudósított a hiros.hu

Játékos közösségépítő feladatokkal tűzdelt egész napos rendezvényen nyílt ma lehetőségük a kecskeméti fiataloknak arra, hogy az ifjúsági szolgáltatók, valamint a városi döntéshozók képviselőivel találkozva megoszthassák velük ötleteiket, javaslataikat.

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban immár kilencedik alkalommal megtartott Városi Ifjúsági Párbeszéd Napjára a fiatalok többször csak angolosan rövidítve, V. I. P. Napként hivatkoznak.

- A VIP egy mögöttes üzenetet tartalmaz, mégpedig azt, hogy aki eljön ide és elmeri mondani a gondolatát, az már biztosan egy fontos ember. Akár a város, akár az ország életében, hiszen mer tenni a saját és a közössége életéért - hangsúlyozta Krasnyánszki Anna, a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat elnöke.

Az Ifjúsági Otthon Tükörtermében összegyűlt diákságot Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke köszöntötte.

- A fiatalok mindig is nyitottak voltak az új gondolatokra, érdekelte őket a város élete, a városvezetés működése. Ez a mai nap egy kiváló alkalom arra, hogy ebbe bepillantást nyerjenek - mondta Nemcsik Mátyás.

Csonka Imre, a Társadalompolitikai Osztály vezetője előadásában a bizottsági ülések rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot. Érzékletes hasonlatában a Pál utcai fiúkból ismert Gitt Egylet felidézésével tette könnyebben érthetővé az alapos szabályok mentén működő bizottsági munkát. Simon Péter Dávid a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzattal, valamint a frissen alapított HIFI-vel, vagyis a Hírös Fiatalok Egyesületével ismertette meg a diákokat.

Ma először adták át a Szárnyas Aranykecske Díjat, amellyel a város fiatalságáért tevékenykedő személyeket, közösséget ismerik el. A kitüntetést ezúttal Szél Rebeka Anna, valamint a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat közössége vehette át Nemcsik Mátyástól és Molnár Ilona Esztertől, a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal ügyvivő elnökétől.

A nap hátralevő részében többször is alkalom nyílt a fiatalok számára, hogy konkrét kérdéseikkel, javaslataikkal állhassanak elő.

(szöveg: hiros.hu)

Galéria (18 kép)

Összes kép letöltése