Vancsura megvédte Szemereynét - Szétesőben a kecskeméti ellenzék?

Vissza a címlapra
Vancsura megvédte Szemereynét - Szétesőben a kecskeméti ellenzék?

Egyre több jel mutat arra, hogy - fogalmazzunk finoman - már nem szeretik annyira egymást a 2019-es önkormányzati választás során még oly' nagy barátságban lévő ellenzéki politikusok. Sőt várható az is, hogy a 2022-es parlamenti választás idei kecskeméti előválasztását követően akár kenyértörésre is sor kerül majd köztük.

A kecskeméti politikát figyelők tudni vélik, hogy melyik ellenzéki melyiket utálja különösen. Az már figyelmeztető jel volt erre, amikor Fekete-Győr András bejelentette a Kossuth szobornál, hogy a Momentum színeiben az Újpestre költözött Bodrozsán Alexandra mellett nem párttársát, dr. Vancsura István indítják, hanem egy tök ismeretlen „napközist", az éppen egyetemi éveit számlálgató Bíró Barnát. Vancsura egy ideig nem reagált, ám most gyakorlatilag megtámadta Bodrozsánt, aki politikai karrierjét Kecskemét polgármesterének aktív cseszegetésével próbálja felépíteni.

Bodrozsán képviselőjelölti programja ugyanis most kizárólag arra épül, hogy szerinte szabályszerűtlen, és összeférhetetlen az, amikor Kecskemét polgármestere felügyelőbizottsági tag a Neumann János Egyetemért Alapítványnál, és onnan havonta 1,6 millió forintos fizetést vesz fel. Mire Vancsura egy internetes bejegyzésében keményen megvédte Szemereynét (ki gondolta volna ezt 1-2 évvel ezelőtt!) és kerek-perec leszögezte: „a jogászi álláspont pártállástól függetlenül teljesen világos és egyértelmű, a polgármester esetében nincs szó semmilyen törvénysértésről."

Szóval lanyhult a barátság Bodrozsán és dr. Vancsura között, de a hírek szerint az MSZP képviselői sem "szerelmesek" már Bodrozsánba. És mi lesz majd akkor, ha Bodrozsán Alexandra és Király József egymásnak feszülnek az előválasztás során? Még rágondolni is rossz...!

Folytatva a sort: Lejer Zoltán (Jobbik) kecskeméti önkormányzati képviselő maradt ugyan, azonban tegye a kezét a szívére, aki hallotta a nevét Kecskeméten az elmúlt fél-, egy évben? A Jobbik pártigazgatójává avanzsált, kampányol országszerte és nyilván a Jobbik listáján szeretne majd bekerülni a Parlamentbe, amire van is esélye. Így nyílván nem nagyon érdekli már Kecskeméten a helyi politika, amit látnak is a választók.

Szőkéné Kopping Rita a DK színeiben fog indulni az előválasztáson és pillanatnyilag még nagy barátságban van Bodrozsán Alexandrával. Ami arra utal, hogy várhatóan másik körzetben méreti majd meg magát, mint a Momentum újpesti politikusa. Így akár maradhat is a barátság...

A „futottak még" kategória résztvevői meglehetősen súlytalanok: Józsa Bálintról, és dr. Tóth Szilárdról szintén alig hallani valamit. A legújabb ellenzéki politikusról, a Gulyás Zoltán halála miatt megüresedett helyre bekerült Török Józsefné Máriáról pedig - kis túlzással - a rokonain és a szomszédokon kívül még senki nem hallott eddig Kecskeméten.

Noszlopy N. Miklós