Ünnepi megemlékezés Kecskeméten

Vissza a címlapra
Ünnepi megemlékezés Kecskeméten

Ünnepi megemlékezés és koszorúzás volt szombaton (március 15-én) Kecskeméten a Kossuth szobornál. Ahol „A hősöknek zengjen az ének” – címmel a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Damjanich János Általános Iskolája tanulóinak műsorával kezdődött a program majd ünnepi beszédet mondott Dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

Kecskemét polgármestere ünnepi beszédében felidézte 1848 márciusát, majd így folytatta:

- Az idei tavasz is reménnyel teli, és a várakozások időszaka. A tény továbbra is hazánk jövője, gyermekeink jövője, a szülőföld jövője. A népességfogyás megállítása, a békés nemzetegyesítés folytatása. Március 15-e a magyar nép történelmi emlékezetének tükre. Figyelmeztet, a nemzetben való összefogás fontosságára, önbecsülésünk, magyar arculatunk megtartására. Közös felelősségünk változatlan a '48-as nemzedékhez hasonlóan. Féltő gonddal tekintsünk Magyarországra, és ne féljünk nemzeti sorskérdéseink szószólói, és képviselői lenni.

Az ünnepséget koszorúzás zárta, majd a március 15-i kecskeméti megemlékezés-sorozat már kicsit oldottabb hangulatban az Ifjúsági Otthon tükörtermében folytatódott. Ahol a budapesti Pilvax kávéház hangulatát idéző teremben a Tűzön-Vízen Át Művészeti és Hagyományőrző Egyesület tagjai húzták a talp alá valót, az egyesület táncosai pedig korabeli táncokkal szórakoztatták az érdeklőket. Volt, aki csak egy feketére ugrott be a hangos mulatságba, de akadt olyan is, aki egy krémes és egy pohár bor mellett beszélgetett barátaival a március 15-i eseményekről.


(Tilos a keol.hu bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.)