Ünnepi fogadást adott a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia szombat este

Vissza a címlapra
Ünnepi fogadást adott a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia szombat este

Kecskemét - A Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia ünnepi fogadása és a város új, multifunkciós csarnokának első hivatalos bemutatóját tartották meg szombat este a Four Points by Sheraton Kecskemétben. Az eseményen részt vett Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, és köszöntőt mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya.

Újraéled a régi uszoda! - erről szólt a szombat este a Four Points by Sheraton Kecskemétben. Megelőzően azonban Béres Tímea, a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia vezetője, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sport-szakmai igazgatója számolt be a rangos vendégseregnek az akadémia 2014/2015-ös szezonjáról a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia második éves „születésnapján" a kosárlabda kecskeméti támogatóinak.

- Továbbra is legfontosabb feladatunknak tartjuk azt, hogy népszerűsítsük a kosárlabda sportágat minél több gyermek számára - mondta Tímea. - És kínáljuk a sportolási lehetőséget minél jobb körülmények között. Fontos, hogy tehetségeket neveljünk, akik később az élsportban, a válogatottban is megállják a helyüket.

Szeptemberben az akadémia a szezont 23 csapattal, 10 előkészítő csoporttal, 550 gyermekkel kezdte. Ma már viszont 36 csapatban, 610 gyermek sportol a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémián. Melynek U16-os fiú kosárlabdacsapata közép-Európa legnagyobb nemzetközi utánpótlás tornáján, Bécsben, 84 résztvevő között az ötödik lett. Az U11-es fiú csapatok pedig történelmet írtak: először fordult elő ugyanis, hogy a régió első három helyezettje egy sportszervezetből került ki. Ők maguk között harcoltak meg azért, hogy az országos A és B döntőbe juthassanak.  

Az akadémia az elmúlt két évben 6 kecskeméti iskola tornatermét és öltözőjét újította fel Kecskemét város önkormányzatával karöltve. A tervek pedig: a Benkó Zoltán Szabadidő Központban egy kültéri pályát terveznek, valamint a régi városi uszoda felújítását. Ez utóbbi három év alatt valósulhat meg.

Béres Tímea köszönetet mondott a támogatásért Kecskemét Város Önkormányzatának, a Mercedes-gyárnak, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, és az akadémiát támogató cégeknek, cégvezetőknek. Valamint virágcsokorral köszöntötte az „Év Sportolója" különdíjast, Gereben Líviát, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia sportolóját (U16 Eb 5. helyezett, Balkán Kupa 1. helyezett, Olimpiai Reménységek Versenye 1. helyezett és a torna legértékesebb játékosa).

Az ünnepi fogadáson jelenlévő Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnöke, Szolnok polgármestere elismerően szólt arról a munkáról, amit a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia, Béres Tímea - akit felkértek arra, hogy legyen a magyar női kosárlabda válogatott csapatvezetője -, és Kecskemét városa tett a kosárlabda sportágért.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya megköszönte Béres Tímea munkáját, majd arról beszélt, hogy Kecskemét városvezetése hagyományosan mindig lehetőségekben gondolkodik, a lehetőségekből bizalmat teremt, a bizalom pedig kötelességre sarkallja. Mindemellett a kosárlabda szeretet régi tradíció a városban.

- Az is tradicionális kecskeméti szokás, hogy mentsük meg értékeinket vagy építsünk közösen egy újat - mondta a polgármester asszony. - A régi uszodát is ezért újítjuk fel, mely éppen 50 éves lesz, mire ez a munka elkészül. Akkorra pedig már a mai kor igényeinek megfelelő, multifunkciós, rekreációs sportközpont lesz ott. Úgy, hogy megtartottuk a profilját és továbbra is a város ifjúságának szolgálatában marad.

Béres Tímea ismertette a sportfejlesztési pályázat részleteit, mely lehetővé teszi az uszodaépület multifunkciós edzőcsarnokká történő átalakítását. A régi uszodatérben három sportpályát alakítanak ki: a középső pálya részben süllyesztett marad, hogy a nemzetközi szabályok által előírt belmagasságnak is megfeleljen. Lesz két futófolyosó, erősítőterem, öltözők, irodák.

A szombat esti programon dr. Zombor Gábor mondott pohárköszöntőt, majd záróeseményként különleges attrakcióra került sor. A műsort vezető Knézy Jenő kiszólította a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia legjelentősebb támogatóit, hogy tenyérlenyomatukról mintát vegyenek. Ezeket azután a megvalósuló multifunkciós edzőcsarnokban helyezik majd el.