Ünnepi fogadást adott a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia a Sheratonban

Vissza a címlapra
Ünnepi fogadást adott a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia a Sheratonban

Kecskemét - A Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia immár hagyományos ünnepi fogadását tartották meg szombat este a Four Points by Sheraton Kecskemétben. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya, dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő pedig pohárköszöntővel zárta vacsora előtt az ünnepséget.

A kecskeméti esemény súlyát jelzi, hogy szombat este nem sokkal fél hat után az M1-es hírcsatorna élőben kapcsolta a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelt. A tévénézők Ivkovicsné Béres Tímeával, a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia vezetőjével, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sport-szakmai igazgatójával és Szemereyné Pataki Klaudiával készült interjúkat láthattak.

A vendégfogadást követően Tímea számolt be az Akadémia 2015/2016-os szezonjáról a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia harmadik éves „születésnapján" a rangos vendégseregnek, a kosárlabda kecskeméti támogatóinak.

- Továbbra is legfontosabb feladatunknak tartjuk azt, hogy népszerűsítsük a kosárlabda sportágat minél több gyermek számára - mondta Tímea. - És kínáljuk a sportolási lehetőséget minél jobb körülmények között. Fontos, hogy tehetségeket neveljünk, akik később az élsportban, a válogatottban is megállják majd a helyüket.

Elhangzott, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének ajánlása alapján 2015. nyarától a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia mind a fiú, mind pedig a leány szakágban 18 éves korig képzi a játékosokat. Az e feletti korosztályos csapatokat átvették a partner klubok: a Kecskeméti KC (női) és a KTE Kosárlabda Klub Kft. (férfi) csapatai.

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiában jelenleg már 38 csapat van. Ebből a versenyző csapatok száma 22, az előkészítő csapatok száma pedig 16. Az Akadémián 30 edző oktatja a 606 fiatal sportolót. A partner iskolák száma 17, a heti edzésszám 74 (+ az előkészítő csoportok), a heti edzésidő 111 óra (+az előkészítő csoportok).

- Természetesen igen komoly feladat volt a hosszú távú működéshez, és a fejlődéshez szükséges társadalmi-gazdasági háttér létrehozása - mondta Tímea. - Mára azonban mindez rendelkezésre áll, kellő alapot biztosítva az Akadémia életének következő fázisához, amelynek a mottója: „Mennyiségből minőség!"

A minőségi nevelő munka fejlesztése jegyében igen fontos változások történtek az elmúlt hónapokban. Új szakember, Horváth Imre érkezett az Akadémiához, aki igazgatóhelyettesként felügyeli az Akadémia szakágainak szakmai munkáját. Új erőnléti edző, Öveges Nóra is érkezett a szakmai stábba: az ő feladata a játékosok, csapatok felkészítése a modern szakmai módszerek alkalmazásával. Együttműködési szerződést kötött az Akadémia és a Testnevelési Egyetem Terhelésélettani Laboratóriuma. Ugyancsak Együttműködési szerződést kötöttek a régió profi klubja, a KTE Kosárlabda Klub Kft-vel, és a Bács-Kiskun Megyei Kosárlabda Szövetséggel. Ennek a megállapodásnak a célja az, hogy Kecskemét legyen a térség régiós központja a sportágban.

Az elmúlt időszakban jelentősen megerősödött és folyamatosan erősödik az Akadémia iskolai háttere is. Áprilisban pedig elkezdődött az új Akadémiai Szakmai Központ építése a régi Sportuszoda területén.

Béres Tímea köszönetet mondott a támogatásért Kecskemét Város Önkormányzatának, a Mercedes-gyárnak, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, és az Akadémiát támogató cégeknek, cégvezetőknek.

- Amikor 2012-ben 8 vállalkozóval ültem egy asztalnál és arról beszélgettünk, hogy valamit kezdjünk el építeni itt Kecskeméten komolyan a kosárlabda életében, akkor még nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan leszünk négy éven belül - ismerte el Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony. - Most viszont nagyon örülök annak, hogy sikerült meggyőzni, a kosárlabda sport mellé állítani minél több támogatót. Hiszen Kecskeméten a sport egyre szélesebb és egyre stabilabb alapokon áll. Ami azt garantálja, hogy „egyre hegyesebb lesz a piramis csúcsa". Kecskemét sportsikerei, eredményei szépen lassan több sportágban is elérhetővé válnak...

Szemereyné külön is kiemelte, hogy új, kiváló közösséget sikerült kovácsolnia az Akadémiának.

Az ünnepi fogadáson jelenlévő Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége főtitkára az Akadémiai Szakmai Központ építésére célozva így kezdte beszédét: „Nagyon boldog vagyok, hogy ma itt lehetek Kecskeméten. Hiszen minden sportági szakszövetség vezetőjének öröm tölti el a szívét, ha olyan helyen járhat, ahol a jelenlegi támogatási rendszerbe befolyó összegek felhasználását nem kizárólag a működési körülmények kényelmesebbé tételére használják, hanem megpróbálnak valamilyen módon maradandó értéket teremteni."

- Szeretném megköszönni azt, hogy polgármester asszony, illetve a város vezetése ilyen szinten a sportág mellett áll. És szeretném ezt megköszönni ezt minden támogatónak is, valamint az Akadémiában dolgozó sportszakembereknek is a munkát. Akik hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a sportág a külvilág felé vonzó, a nézők számára is egyre inkább érdeklődéssel kísért legyen - mondta Bodnár Péter.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója annak örült szombat este leginkább, hogy olyan rendezvényen vehetett részt, ahol a szervező  akadémia a Mercedes-Benz gyár nevét viseli. Így fejezte be német nyelven elmondott beszédét magyarul: „Sok sikert kívánok, hajrá Kecskemét!"

A szombat esti programon dr. Zombor Gábor mondott pohárköszöntőt, majd záróeseményként különleges attrakcióra került sor. A tavaly meghonosított hagyományt folytatva Tímea kiszólította a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia újabb, legjelentősebb támogatóit, hogy tenyérlenyomatukról mintát vegyenek. Ezeket azután a megvalósuló multifunkciós edzőcsarnokban helyezik majd el.

Az est sztárvendége a legendás kecskeméti muzsikus művész, a Kossuth-díjas Csík zenekar zenészei, és barátaik voltak.